Klopp pronašao zamjenu za Van Dijka, ali mora čekati do januara

Potreban štoper

Klopp pronašao zamjenu za Van Dijka, ali mora čekati do januara

E. Oštraković

Nakon nesretne povrede Virgila van Dijka, Jurgen Klopp je primoran da "krpi" zadnju liniju, ali već u januaru želi novog defanzivca.

Van Dijk je povrijeđen nakon sudara s Jordanom Pickforom u derbiju Liverpoola koji je u subotu odigran na Goodison Parku. Nizozemac će pauzirati barem pola godine, za njega je sezona gotova, pa Klopp mora da krene po novog štopera.

Do januara će 'krpiti' s onim što ima, vjerovatno Fabinha koristiti na toj poziciji, a u međuvremenu Klopp planira da dovede Dayota Upamecana, koji je već impresionirao igrama u Leipzigu i skrenuo pažnju velikih evropskih timova.

Bayern Minhen, Arsenal, Chelsea i Barcelona od ranije se zanimaju za Upamecana, ali Klopp vjeruje da može pobijediti u trci zbog dobrih odnosa sa Leipzigom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leipzig je ovog ljeta odbio nekoliko ponuda, Francuz je potpisao novi ugovor, ali Redsi će pokušati da sa ponudom od oko 50 miliona eura ipak u januaru dobiju zamjenu za Van Dijka.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi