Ancelotti želi zadržati Sanchesa

Trener Bavaraca jasan

Ancelotti želi zadržati Sanchesa

D. Rakanović

Trener Bayerna Carlo Ancelotti ostao je odlučan u stavu da zadrži Renata Sanchesa na Allianz Areni naredne sezone. 

Ovaj 19-godišnji Portugalac došao je u Bayern iz Benfice ovo ljeto za 35 miliona eura. Dosad je u Bundesligi uglavnom sjedio na klupi, nastupivši samo u četiri utakmice kao starter, a sedam puta je ušao sa klupe. U svim takmičenjima je nastupio na 19 utakmica. 

Sanchez je nedavno rekao za Portuguese network Sport TV+ da mu je teško se privići na novu okolinu, s obzirom da voma malo govori engleski, a još manje njemački jezik. 

Kako prenose njemački mediji, upravo ove dvije stvari pokrenule su spekulacije da će napustiti Allianz Arenu. Ipak Ancelloti ima jasan stav da se to neće dogoditi. 

"Renato će biti u Bayernu i naredne sezone. To je 100 posto sigurno. Nećemo ga prodati niti dozvoliti da ode na pozajmicu u neki drugi klub", rekao je Ancelotti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mladi portugalski vezista sa Bayerom ima ugovor do juna 2021. godine. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi