Anđelković upitan, Nikolić optimista
Danijel Anđelković nije potpuno spreman

Iz tabora Srbije

Anđelković upitan, Nikolić optimista

Adnan Beganović

Samo nekoliko sati je ostalo je do utakmice naše rukometne reprezentacije sa Srbijom u Nišu u hali "Čair" za koju se očekuje da bude popunjena do posljednjeg mjesta, baš kao i "Skenderija" u prvom susretu.

 Prema posljednjim informacijama do kojih je došao SportSport.ba sve ulaznica za večerašnju utakmicu su rasprodate. U sastav domaćina sigurno se vraća Ratko Nikolić, dok je nastup Danijela Anđelkovića još uvijek pod znakom pitanja.

Anđelković nije još obavio niti jedan trening punim intenzitetom, a jutros je na posljednjem treningu radio odvojeno od selekcije i o njegovom nastupu odlučiće liječnički tim neposredno pred početak susreta.

"Naši momci jedva čekaju početak utakmice. U ekipi vlada pozitivna atmosfera i siguran sam da će saigrači dati sve od sebe i uz malo sportske sreće napraviti pozitivan rezultat", rekao je direktor našeg tima, Mirza Muzurović, za SportSport.ba.

Povratnik u sastav Srbije i jedan od najboljih svjetskih pivota, Ratko Nikolić, za zvaničnu web stranicu rukometnog saveza Srbije je istakao:

"Svesni smo šta nam znači utakmica. Pobedom od tri i više razlike 90% smo na Evropskom prvenstvu. Bili smo jako loši u Sarajevu i mogu da kažem da smo rezultatski čak i dobro prošli. Dogodio se loš dan. Tako je bilo na SP-u kada nam se dogodio Brazil. Ne želim da upoređujem te dve selekcije, jer je BiH mnogo kvalitetnija, ali ukoliko odigramo kako znamo verujem da neće biti problema", istakao je Nikolić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.