Život u Bilbau mu se pretvorio u pakao, priznao da razmišlja i o onom najgorem scenariju

Herrera muku muči s istom povredom

Život u Bilbau mu se pretvorio u pakao, priznao da razmišlja i o onom najgorem scenariju

E. Čaušević

Španski veznjak Ander Herrera prošlog ljeta vratio se u Athletic Bilbao nakon osam godina, ali ni slutio nije da će za njega početi noćna mora i najteži period u karijeri. Herrera je otvorio dušu i objasnio kroz kakav pakao trenutno prolazi i zbog čega ga već odavno nema na fudbalskom terenu.

Herrera je inače ponikao u Zaragozi, ali je u Athletic Bilbao stigao još na ljeto 2011. godine, te je dres ovog kluba nosio tri sezone. Iz Athletica prešao je u Manchester United u transferu vrijednom 36 miliona eura, ali je još tada rekao da zna da će se jednog dana vratiti u Bilbao.

Nakon igranja za Manchester United i PSG iskusni veznjak se ljetos vratio u Athletic Bilbao na posudbu, a španski klub je prošlog mjeseca i zvanično s njim potpisao ugovor do ljeta 2024. godine.

Međutim, Herrera ni slutio nije kakav ga pakao čeka u klubu u kojem je sanjao da se jednog dana vrati, te je priznao da ga srce boli što ne može da se Bilbau oduži za sve ono što mu je ovaj klub pružio u karijeri.

Naime, ovaj 33-godišnji veznjak je već neko vrijeme van terena zbog povrede i ove sezone odigrao je tek 11 utakmica. Povreda u prvi mah nije bila ozbiljnija, ali niko ni slutio nije da će oporavak od iste toliko da potraje.

Došlo je do komplikacija u fazi oporavka i Herrera nikako ne uspijeva da se oporavi od povrede. Radi se o povredi mišića na desnoj nozi koja ga muči još od prošle sezone i napravila mu je pravi pakao.

Oglasi

Herrera se emotivnom porukom oglasio na društvenim mrežama i otkrio koliko mu je teško što ne može da igra, te da je ovo bez dileme najteži trenutak u njegovoj igračkoj karijeri.

"Bez sumnje prolazim kroz najteži trenutak u karijeri. Nešto više od godinu dana počeo sam imati problema s mišićem koji nikako ne mogu da riješim i da se u potpunosti oporavi. Svaki dan mi je užasno težak jer znate koliko volim fudbal. Ponekad je baš teško jer imam energiju i entuzijazam, ali ne mogu da igram, da uživam i budem sretan na terenu", piše Herrera i nastavlja.

"Athletic daje sve od sebe što mogu zbog čega još više patim jer ne mogu da im se odužim kako treba. Okružen sam profesionalcima koji mi daju nevjerovatnu podršku. Priznajem, dođu momenti kada pomislim da odustanem od svega, ali znam da to sebi nikada ne bih oprostio".

"Želim i djeci pokazati da ne smiju odustati od prve ozbiljnije prepreke i da postoji sigurno na kraju neko rješenje. Ja ću i dalje da ga tražim, treniram i nadam se da ću ponovo zaigrati fudbal onako kako znam i umijem. Želim ljudima u Bilbao da se odužim za ovu ljubav koju mi pružaju u ovom teškom periodu".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Herrera se u januaru vratio na teren nakon pauze koja je trajala dva mjeseca, ali se ponovo povrijedio i ispostavilo se da je riječ o istoj povredi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi