"Odmetnici" na udaru: Klubovi ih brišu iz tabela, zvijezde ih optužuju da kradu

Pogodio je srž

"Odmetnici" na udaru: Klubovi ih brišu iz tabela, zvijezde ih optužuju da kradu

A. Čaušević

Formiranje Superlige je vijest dana u svijetu sporta. Sasvim očekivano mnogo je kritika o ekskluzivnom takmičenju rezervisanom za najbogatije. 

Dok se čekaju prvi pravi potezi UEFA-e koja zasjeda u Švicarskoj, 12 "odmetnika" je na žestokom udaru. Mnogi počinju i javno pokazivati da su protiv Superlige. 

Veznjak PSG-a, Ander Herrera je među prvim svjetskim zvijezdama koji progovorio u Super ligi. Nekadašnji veznjak Manchester Uniteda je svojom izjavom pogodio u srž.

"Zaljubio sam se u fudbal s navijačima, u san da vidim tim za koji igram kako se takmiči protiv najboljih. Ako se Superliga nastavi, ti snovi su završeni", rekao je Španac.

"Vjerujem u unaprijeđenu Ligu prvaka, a ne da bogataši kradu ono što je narod stvorio, ono što je najljepši sport na svijetu."

Oglasi

Pojedini klubovi su se počeli šaliti na račun "superligaša". Najoriginalniji potez koji se može protumačiti i kao direktna poruka klubovima je povukao Betis.

Naime, Betis je na svojoj zvaničnoj web stranici objavio novi poredak La Lige, iz tabele je izbrisao Atletico Madrid, Barcelonu i Real Madrid.

Tako je prema klubu iz Andaluzije trenutno vodeća Sevilla, zatim slijedi Villarea, dok je Betis na trećem mjestu. Četvrta pozicija pripada Real Sociedadu.

U Betisu su se opravdali da je riječ o kompjuterskoj greški te su ubrzo umetnuli tri člana Superlige u tabelu, međutim bilo je prekasno jer je fotografija nove tabele postala hit na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjećanja radi, osim tri španska velikana članovi Superlige još su Milan, Inter i Juventus iz Italije te Chelsea, Arsenal, Tottenham, Manchester City, Manchester United i Liverpool iz Engleske. 

Inače, i italijanski klubovi su zatražili izbacivanje Juventusa, Intera i Milana iz Serije A. Ključni sastanak i objašnjenje zašto su ušli u Superligu tri najveća kluba s Apenina će ostalim klubovim saopštiti danas u popodnevnim satima. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Isto ovo se desilo i dalje se dešava europskoj košarci
7 0
zvjezdan10
Najjača fora kad ovi iz PSGa se počnu da javljaju i da glume borce za sirotinju. A ekipa im jača 3 puta od glavnih 'konkurenata' u njihovoj ligi. Otimaju igrače za po 200+ miliona ostalim evropskim timovima, kupuju koga hoće pa im niko ne može reći NE sve i da želi jer daju astronomske plate tim igračima i oni zarate sa timom. Jedni od glavnih krivaca zašto je fudbalsko tržište upropašteno i prosječni igrači se plaćaju po 50 miliona, a jedan igrač ima platu 36 miliona eura kao njihov Neymar. Licemjerčine raspale.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi