Anderlecht od 0:2 do 2:2 u Bruggeu

Pro liga Belgije, 28. kolo

Anderlecht od 0:2 do 2:2 u Bruggeu

Edmir Škorić

U nedjelju su na programu dva derbija belgijanske Pro lige. Jedan je već završen i to podjelom bodova između Club Bruggea i Anderlechta.

Vodeći Anderlecht, sigurno najjača momčad ove sezone u Belgiji, uspio je ostati neporažen u Bruggeu, iako je do 78. minute gubio s 2:0.

 

Vadis Odjidja-Ofoe je u 19. minuti promašio penal, ali je odbijenu loptu uspio da pospremi u mrežu za radost domaćih. U 62. minuti Carlos Bacca je povisio na 2:0. 

 

Anderlecht se vraća preko Massima Bruna, koji je u 78. minuti donio tračak nade gostima. Rezervista Samuel Armenteros, Šveđanin, postiže u 86. izjednačujući pogodak, osam minuta nakon ulaska u igru. 

 

Bra Nuytinck je u završnici isključen kod Anderlechta, ali promjene rezultata nije bilo. Gosti mogu biti itekako zadovoljni bodom, a i onako imaju devet više od drugoplasiranog Zulte-Wargema. 

 

Od 18 sati sastaju se Standard i Genk, petoplasirana i trećeplasirana momčad prvenstva. 

 

Pro liga, 28. kolo:

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Club Brugge - Anderlecht 2:2 (Odjidja-Ofoe 19, Bacca 62/ Bruno 78, Armenteros 86)

Standard - Genk (18 sati)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.