Anderlecht osvojio 33. naslov prvaka Belgije

Titula Anderlechtu

Anderlecht osvojio 33. naslov prvaka Belgije

Edmir Škorić

Nogometaši Anderlechta osvojili su 33. naslov prvaka Belgije nakon što su u 10. kolu Lige za prvaka  te zemlje savladali Lokeren s 3:1.

Tri su momčadi bile u igri za naslov uoči posljednje kola i sve tri su bile domaćini. Anderlecht je ipak bio u najboljoj poziciji, te je pobjedom nad Lokerenom osvojio naslov.

Domaći nogometaši slavili su rezultatom 3:1 uz po jedno isključenje na obje strane. Mitrović, Mbemba i Praet su pogađali za domaće, Harbaoui s penala za goste. Vanden je dobio crveni karton u redovima Anderlechta, a Persoons na drugoj strani.

Anderlecht je završio na prvom mjestu sa 51 bodom i ovo mu je 33. naslov prvaka. U kvalifikacije za Ligu prvaka ide Standard, koji je s 1:0 pobijedio Genk uz pogodak Carcela-Gonzaleza.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Gudjohnsen i Castillo donijeli su trijumf Club Bruggeu nad Waregemom (2:0) i Club Brugge će u Evropsku ligu. 

Tabela za prvaka Belgije na kraju izgleda ovako: 1. Anderlecht 51, 2. Standard 49, 3. Club Brugge 38, 4. Waregem 41, 5. Lokeren 34, 6. Genk 32.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.