Anderlecht promijenio ploču: Igrat ćemo protiv Barcelone

Iznenađeni odlukom UEFA-e

Anderlecht promijenio ploču: Igrat ćemo protiv Barcelone

Čelnici Anderlechta su iznenađeni odlukom UEFA-e da Dinamo bude izbačen iz juniorske Lige prvaka nakon što su 'modri' službenici napravili administrativni propust. 

Iako su prethodno iz belgijske ekipe najavljivali da u tom slučaju neće igrati protiv Barcelone, ploča je preko noći u Anderlechtu promijenena i sportski direktor kluba Jean Kindermans je najavio da će klub nastupiti u četvrtfinalu.

"Naše se stajališe o ovoj temi nije promijenilo, no dat ćemo sve od sebe da pobijedimo Barcelonu. Osjećamo da nismo zaslužili proći dalje jer smo izgubili od protivnika koji je bolji od nas. Ipak, UEFA je tako odlučila i mi moramo igrati", kazao je Jens Kindermans. 

Adnerlecht je u istom takmičenju već jednom pobijedio Barcelonu.

"Logično je da je ovo utakmica u kojoj će naši mladići vidjeti koliko su doista dobri. Sada smo u četvrtfinalu Lige prvaka i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo Barcelonu", zaključio je sportski direktor Anderlechta. 

Iz Anderlechta su znali da su u 'win-win' situaciji i to potvrđuje i pismo u kojem je klub obavijestio UEFA-u da će 'prihvatiti svaku odluku koja se temelji na disciplinskom pravniliku'. Da će utakmica biti registrovana rezultatom 3:0 bilo je više nego očito. 

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije