Anderlecht stigao na korak do novog naslova prvaka

Brugge se oprostio od titule protiv Genka

Anderlecht stigao na korak do novog naslova prvaka

U tri utakmice devetog kola doigravanja za prvaka Belgije postignuto je čak 12 golova, a favoriti su uglavnom opravdali očekivanja. 

Anderlecht je golovima Kouyatea i Bruna do 25. minute prvog poluvremena završio posao na gostovanju kod Waregema (2:1) i stigao na korak od novog naslova prvaka. 

U borbi za naslov prvaka ostao je Standard, koji je sa 3:1 slavio u gostima kod Lokerena. De Camargo, Ezekiel i M'Poku bili su strijelci za goste iz Liegea, dok je za Lokeren pogodio Harbaoui u 91. minuti. 

Jedinu domaću pobjedu zabilježio je Genk protiv Club Bruggea (3:2), pa je tako Brugge ispao iz utrke za naslov prvaka. 

Anderlecht ima dva boda više od Standarda, a u posljednjem kolu na domaćem terenu igra protiv Lokerena, dok Standard dočekuje Genka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije