Anderlecht tek u finišu slomio otpor Cercle Bruggea

Belgija, 17. kolo

Anderlecht tek u finišu slomio otpor Cercle Bruggea

Anderlecht se dosta mučio sa Cercle Bruggeom u večerašnjem susretu sedamnaestog kola Jupiler lige Belgije, a do bodova vrijednih ostanka u vrhu tabele izabranici Johna van den Broma došli su u samom finišu utakmice. 

Bruno je pogodio u 30. minutu za vodstvo Anderlechta, a izjednačio je Kabananga nakon petnaest minuta igre u nastavku. Veliku priliku da dođu u vodstvo domaći igrači propustili su deset minuta prije kraja kada Bruno nije bio precizan sa bijele tačke. Ipak četiri minuta kasnije sve promašaje naplatio je mladi srbijanski napadač Aleksandar Mitrović pogodivši za trijumf Anderlechta.

U drugom susretu igranom danas lider Standard opravdao je očekivanja i sa visokih 5:0 porazio Lierse na gostujućem terenu. Batshuay je za 50 minuta uspio postići dva pogotka, a posao su završili Vainqueur, rezervista De Camargo i M'Poku u finišu utakmice. Losada je kod domaćih bio najbliži pogotku, ali je u 58. minutu promašio jedanaesterac.

Dino Arslanagić nakon dobrog izdanja u Evropskoj ligi u četvrtak i danas je odigrao svih devedeset minuta za pobjednički tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije