Anderlechtu 32. naslov, Arslanagić strijelac za Standard

Pro liga Belgije

Anderlechtu 32. naslov, Arslanagić strijelac za Standard

Edmir Škorić

U Belgiji su danas odigrana sva tri susreta 10. kola doigravanja za prvaka Pro lige. Očekivano, titula je pripala Anderlechtu.

Vodeće dvije ekipe Anderlecht i Waregem odmjerili su danas snage, a na kraju je završeno rezultatom 1:1, što je jednima donijelo naslov prvaka, a drugima osiguralo drugo mjesto i kvalifiakcije za Ligu prvaka.

Jens Naessens je u 56. doveo goste u vodstvo, da bi samo tri minute kasnije Lucas Biglia poravnao na 1:1, što je bio i konačan rezultat derbija 10. kola doigravanja.

Club Brugge će morati u Evropsku ligu, jer je Waregem uspio do boda u Briselu. Carlos Bacca je zabio u 31. minuti za pobjedu Bruggea nad Genkom. Standard je u jednoj sjajnoj utakmici s 4:3 savladao Lokeren i izborio kvalifikacije za Evropsku ligu.

Strijelac jednog gola za Standard bio je i bh. internacionalac Dino Arslanagić, koji je nastupao za mlade reprezentacije Belgije, ali i dalje ima pravo nastupa za bh. reprezentaciju. Ko zna, možda ga sudbina dovede u dres Zmajeva.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Inače, riječ je o 20-godišnjem odbrambenom igraču koji je rođen u belgijskom Nivellesu, a igrao je za rezerve Lillea u Francuskoj prije dolaska u Standard 2011. godine.

Pro liga, doigravanje za prvaka, 10. kolo:
Anderlecht - Waregem 1:1 (Biglia 59/ Naessens 56)
Club Brugge - Genk 1:0 (Bacca 31)
Standard - Lokeren 4:3 (Ghoochannejhad 19, Arslanagić 51, Batshuayi 65, 72/Marić 9, Dutra 39, 41)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.