Najsnažniji sudija svijeta o obračunu sa Hulkom: "Pobijedio bih ga"

Anderson Daronco protiv fudbalske zvijezde

Najsnažniji sudija svijeta o obračunu sa Hulkom: "Pobijedio bih ga"

M. Šljivak

Brazilski sudija Anderson Daronco smatra da bi on izašao kao pobjednik iz tuče sa poznatim fudbalerom Hulkom.

Daronco je privukao veliku pažnju cijelog svijeta zbog svog fizičkog izgleda. Poprilično je mišićav za jednog sudiju, a konkurencija u Brazilu mu je samo poznati fudbaler Hulk.

Anderson je govorio o susretu sa Hulkom i ističe da je znao da će biti zanimljivih snimaka kada budu skupa na terenu.

"Čim je došao u Brazil znao sam da će se pojaviti interesantni snimci, posebno kada budemo blizu jedan drugog na terenu".

Oglasi

Priiznao je poznati sudija kako je i sam želio vidjeti da li je veći od Hulka.

"Pomislio sam: 'Proći ću kraj njega da vidim jesam li veći. Ako budem veći, mirno ću se šetati pored njega tokom utakmica, a ako ne budem, samo ću pobjeći'. Kasnije sam vidio da je nizak i da sam ja mnogo veći. Potom sam mirno čekao da se pojave snimci".

Smatra kako bi u tuči on pobijedio.

"Mislim da bih ga pobijedio, ali samo što imam predost u visini", rekao je Daronco.

Oglasi

Od bicepsa "puca" dres, igrači sami bježe, pred "luđacima" ne trepće!

Biti fudbalski sudija uopšte nije lako jer svaka pogršena odluka donosi veliki rizik i silne reakcije, posebice je to slučaj sa ne toliko organizovanim ligama u odnosu na najveća takmičenja.

Mnogi su složni reći da je najteže suditi u Južnoj Americi gdje je itekako teško obuzdati igrače kada proključa uzavrela krv Brazilaca, Argentinaca, Urugvajaca i drugih...

Anderson Daronco je fudbalski sudija koji se već dugi niz godina odlično nosi s ratobornim, kontroverznim i nedisciplinovanim fudbalerima u Brazilu i latinskoj Americi.

Zbog svog fizičkog izgleda Daronco slovi za najsnažnijeg fudbalskog sudiju na svijetu, a njega tjelesna građa dođe do izražaja kada obuće sudijski dres.

Ovaj 41-godišnjak je visok 190 cm, težak je 90 kilograma, a njegovi bicepsi su širine od impresivna 44 centimetra.

Iako fudaleri pokušavaju da protestvuju kod njega uopšte im ne da pardona, tako je bilo svojevremeno s Paulom Guerrerom koji mu se unosio u facu i protestvovao zbog kartona, a Daronco nije ni trepnuo očima.

Zbog svoje fizičke građe ponekad zna zagalamiti na niže igrati i doslovno ih otjerati sa mjesta prekršaja jer ne toleriše proteste.

Postao je poznat po tome što je u augustu 2019. godine prekinuo utakmicu Vasco da Game i Sao Paula nakon što su navijači Vasca na tribinama pjevali homofobične pjesme.

Daronco je nositelj FIFA-ine značke od 2014. godine. Do sada sudi uglavnom na takmičenjima u Južnoj Americi, prvenstvo u Brazilu. Sretno je oženjen te ima dvojicu sinova, Arthura i Heitora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi