Klubovi na transfere Hulka potrošili 105 miliona funti, a nikada nije zaigrao u ligama petice

Brazilcu je novac bio bitniji

Klubovi na transfere Hulka potrošili 105 miliona funti, a nikada nije zaigrao u ligama petice

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Hulk početkom ove godina vratio se u Brazil nakon što je proveo pet sezona u Kini.

Ovaj 35-godišnji fudbaler potpisao je za Atletico Mineiro u koji je stigao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Shanghai Portom.

Hulk je u Kinu otišao na ljeto 2016. godine kada je u transferu vrijednom 55 miliona eura iz Zenita prešao u Shanghai SIPG.

Ovaj Brazilac svojevremeno bio je na meti mnogih evropskih klubova u trenutku dok je briljirao u dresu Porta, te se očekivalo da će napraviti veliki transfer i iskorak u karijeri.

No, sve je počelo kada je iz Porta prije devet godina odlučio da pređe u Zenit za 40 miliona eura što je bilo iznenađenje za mnoge.

Hulk je izabrao najbogatiju ponudu koju je dobio, te se nije previše ustručavao to da prizna. Četiri godine uradio je istu stvar kada je napuštao Zenit, te je u karijeri zaradio ogroman novac.

No, sigurno je da ostaje žač kod Hulka što se nikada nije okušao u nekom evropskom velikanu iako je imao dosta ponuda da to uradi.

Engleski mediji napravili su zanimljivu statistiku o transferu fudbalera iz prethodnih desetak godina, a u centru pažnje našao se upravo brazilski napadač.

Naime, klubovi su na transfere Hulka ukupno potrošili čak 105 miliona funti i zbog toga je u samom vrhu tabele, a navjerovatno je da nikada nije zaigrao u nekoj od liga petice.

Hulk je prije nekoliko godina priznao da je što se tiče transfera u Zenit i Shanghai birao bolju novčanu ponudu iako se povezivao s mnogim evropskim velikanima.

Top Komentari

Adohordas
Masina
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi