Al Nassr mu nudio milione, on se nije ni htio javiti na telefon: "Zaradio sam dovoljno u životu"

Al Nassr mu nudio milione, on se nije ni htio javiti na telefon: "Zaradio sam dovoljno u životu"

Endin Čaušević

Saudijska Arabija ove godine je glavna atrakcija za fudbalere koji ne mogu da odole milionima tamošnjih klubova. Posljednji u nizu koji je odlučio da ide u S. Arabiju je Neymar koji je od tog transfera dobio ogroman novac. No, nisu baš svi opčinjeni samo novcem i ima još onih kojima je fudbal na prvom mjestu.

Klubovi iz Saudijske Arabije su dovođenjem Cristiana Ronalda otvorili ogromna vrata jer nakon Portugalca mnoge zvijezde stižu u tu zemlju kao na traci.

Prije nekoliko dana potvrđeno je da u S. Arabiju ide i Neymar koji je potpisao za Al Hilal, a tamo će zaraditi nevjerovatnu sumu novca. Iako se povezivao s Barcelonom i mogao je ostati i u PSG-u na kraju novac je bio presudan faktor.

Međutim, iako je tim ponudama jako teško odoljeti još uvijek ima igrača kojima novac nije na prvom mjestu i bitnije im je da su u vrhunskom klubu bez obzira koliko zarađuju.

Jedan od njih je i golman Juventusa, Wojciech Szczesny, koji je i sam imao ponudu da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji, ali i prije nego što su bilo kakvi pregovori počeli on je već rekao svoj odgovor.

Oglasi

Poljak nema namjeru da ide u S. Arabiju i nije htio ni da čuje šta mu nude iz te zemlje, a sada je dao i jasno objašnjenje zašto je to uradio.

"Ponuda iz Saudijske Arabije? Već sam zaradio dovoljno novca u svom životu. Više volim ozbiljne izazove u fudbalu, a to Juventus može donijeti jer je na najvećem nivou koji ovaj sport ima. Volim ovaj klub i druge ponude me ne zanimaju", rekao je golman Stare dame.

Navodno, ovaj 33-godišnjak je imao ponudu da potpiše za Al Nassr prije dva mjeseca, ali je to izričito odbio i čak je odbio razgovarati s čelnicima saudijskog kluba koji su pokušavali doći do njega na sve načine, ali nisu uspjeli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Umjesto toga odlučio je da produži vjernost Juventusu s kojim je prošlog mjeseca potpisao ugvoor do ljeta 2025. godine.

Szczesny je u Juve stigao na ljeto 2017. godine iz Arsenala za 18 miliona eura. U karijeri je branio još za Agtykolu iz Varšave, Legiju, Brentford i Romu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epa
zato gorivo od jutros 0.20 KM gore....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti