Prva žrtva bahatih Saudijaca: Napušta klub nakon samo mjesec dana, razlog ga je dotukao!

Žele preko noći do uspjeha

Prva žrtva bahatih Saudijaca: Napušta klub nakon samo mjesec dana, razlog ga je dotukao!

Endin Čaušević

Klubovi iz Saudijske Arabije ovog ljeta napravili su dar-mar u svijetu fudbala jer niko nije očekivao da će privući toliko zvučnih imena iz Evrope da karijer nastave u toj zemlji. No, u S. Arabiji nije tako bajno, a to je na svojoj koži osjetio čovjek koji je tek prije mjesec dana potpisao za Al Ittihad, a već sada je na izlaznim vratima kluba.

Bogati klubovi iz Saudijske Arabije ovog ljeta su glavna atrakcija u svijetu fudbala, jer malo ko može da odoli nevjerovatnim ponudama iz te zemlje.

Veliki broj igrača iz Evrope odlučio je ovog ljeta karijeru nastaviti u S. Arabiji, a vrata im je otvorio Cristiano Ronaldo koji je početkom godine potpisao za Al Nassr. Njegovim stopama krenuli su mnogi, pa čak i igrači koji su na vrhuncima svojih karijera.

Međutim, da u Saudijskoj Arabiji nije baš sve toliko bajno pokazalo se na primjeru Al Ittihada koji je doveo velika pojačanja ovog ljeta, ali su napravili problem jer u ekipi imaju previše stranaca.

Prvi je u ovaj klub stigao Karim Benzema iz Real Madrida, a potpom su na Al Ittihad potpisali N'Golo Kante, Jota i Fabinho.

Oglasi

No, jedan od njih osjetio je surovost i bahatost saudijskih klubova na svojoj koži. U pitanju je Jota koji je u Al Ittihad stigao iz Celtica za preko 30 miliona eura, no samo mjesec dana nakon potpisa nalazi se na izlaznim vratima kluba.

On je odigrao šest mečeva za Al Ittihad, no većinom je ulazio s klupe. U posljednje vrijeme ga nema u kombinacijama ovog kluba i činilo se u prvi mah da je povrijeđen, no sada se saznala prava istina.

Al Ittihad pokušava da se riješi Jote samo mjesec dana nakon što je Brazilac stigao u klub. Razgovarali su s njim, a on se šokirao kada su mu rekli da im više nije potreban i da su napravili grešku što su ga doveli, te da želi da ide kako bi se oslobodilo mjesto stranca u ekipi.

Čelnici saudijskog kluba su spremni platiti i odštetu Joti samo da ode, a čini se da bi već u narednim danima moglo doći do raskida ugovora.

Al Ittihad želi da dovede još barem jedno zvučno pojačanje iz Evrope, a odlaskom Jote oslobodili bi potrebno mjesto za novog stranca. Očito im je šest utakmica i dva mjeseca bilo dovoljno da procijene njegov kvalitet i otpišu ga.

No, to samo pokazuje surovost klubova iz te zemlje i činjenice da žele samo one najbolje i da ne biraju sredstva kako da dođu do toga.

Top Komentari

Adnanos
Sto se meni ovakva nesreca nedesi
4 0
Blueboy
Pa nije to Evropa da klubovi cekaju 2-3 sezone da se ti kao priviknes na ligu i tempo igranja.Ljudi su postupili ispravno,imas dobru platu,ekstra uslove,sve moguce premije imas.E oa ljudino dokazi da si to sve zasluzio,inace noga.Nece se Arapi zajeb... sa nekim uhl****m koji misli tako lahko uzet 20-30 miliona po sezoni
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi