Shevchenko pokazao Petevu kako zaustaviti Mbappea
Foto - EPA

Plan mu upalio

Shevchenko pokazao Petevu kako zaustaviti Mbappea

M. Šljivak

Ukrajina je protiv Francuske u Parizu došla do velikog boda na otvaranju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Selekcija koju sa klupe predvodi legendarni Andriy Shevchenko odigrala je 1:1 sa aktuelnim prvakom svijeta, a u ovom meču je Sheva uspio potpuno zatvoriti Kyliana Mbappea.

Objasnio je nakon utakmice kako je plan o zaustavljanju jednog od najboljih fudbalera svijeta potpuno uspio.

"Proučili smo ih u prijateljskom meču kojeg smo odigrali prošle godine. Jasno nam je bilo da bi otvoren meč protiv njih bilo otvoreno samoubistvo, pogotovo kada imaju igrače kao što je Kylian Mbappe", rekao je Shevchenko i otkrio je kako je zaustavio francusku zvijezdu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Pojačali smo odbranu na njemu. Jedan je vršio direktan pritisak na njega, a drugi je zatvarao prostor koji bi se stvorio ako bi uspio da probije stranu. Plan je upalio i čestitam momcima", rekao je Shevchenko.

Selekciji Ukrajine u narednih šest dana slijede domaći dueli protiv Finske i Kazahstana.

Top Komentari

WOLF20
Eto on pokazao, dajte ba ljudi sta Vam je. Imamo osjecaj da pojedinci jedva cekanju kiks Peteva pa onda da nesto seru
15 0
WOLF20
Doveli u studio sinoc Cviku, Nalica i Bolica (Bola svaka cast) ali ova dvojica ko su i kako su oni strucni da seru. Onaj voditelj tj. Majmun uzeo nesto srati selektori idi bolan uhvati se svog posla i suti. Nisam bio za Peteva ali kad vidim da su covjeka vec osudili na propast ja mu dajem podrsku vecu nego bilo kojem selektoru do sada.
15 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi