Velež i Anđušić sporazumno raskinuli saradnju, moguće je još nekoliko odlazaka

Klafurić "reže" igrački kadar

Velež i Anđušić sporazumno raskinuli saradnju, moguće je još nekoliko odlazaka · Saznajemo

Edmir Škorić

Jedan od najboljih fudbalera Veleža u protekle tri godine, Nemanja Anđušić, ne stanuje više u Mostaru, odnosno Velež i pomenuti fudbaler su sporazumno raskinuli ugovor. Pored Anđušića još trojica fudbalera bi mogla napustiti Velež. 

Nemanja Anđušić je u Velež stigao prije tri godine i bio je jedan od najboljih fudbalera Rođenih u tom periodu. Svakako je jedan od najzaslužnih za dobre rezultate Veleža u proteklom periodu.

Anđušić je s Rođenim dva puta izborio nastup u Evropi i osvvojio je pehar namijenjen osvajaču Kupa Bosne i Hercegovine. Ukupno je za Velež odigrao 102 utakmice uz sjajnu statistiku od 22 pogotka i 12 asiastencija.

U ovoj sezoni je odigrao pet mečeva, postigao je i jedan pogodak i njegov odlazak će sasvim sigurno se osjetiti i na igri Rođenih.

No, nije Anđušić jedini koji će napustiti redove Veleža. Naiime, dolazak novog trenera u svakoj ekipi znači i određene igračke promjene, a izuzetak nije ni Velež.



Hrvatski stručnjak Dean Klafurić, koji je u Velež stigao nekoliko dana prije pobjede nad Željezničarem u velikom bh. derbiju, kako neslužbeno saznajemo obavijestio je tri fudbalera, Pecu, Vukčevića i Muminovića, da nisu u prvom planu, odnosno da mogu potražiti novu sredinu.

A, da li će pomenuti fudbaleri ostati u Veležu te samim tim pokušati "natjerati" Klafurića na promjenu mišljenja zavisi i od njihovog dogovora sa Upravom kluba s obzirom da su ugovorom vezani za Velež.

Dodajmo i da su Rođeni prije dva dana u svoje redove doveli dvojicu fudbalera, Dinu Halilovića i bh. ljubiteljima klupskog fudbala dobro poznato lice Asmira Suljića.

Halilović igra na poziciji defanzivnog veznog fudbalera, dok Suljić pokriva poziciju krilnog napadača. Spominjalo se i da će Rođeni krenuti u potragu za još jednim centralnim napadačem, no kako saznajemo, od toga neće biti ništa.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jakako
Dobar momak i šteta što nam odlazi. Sretno i hvala momčino!
5 0
Mostarac94
Meni sve ovo mirise na mozda dobar potez uprave da se rijese igraca s mozda najvećom platom u klubu i dovedu nekog finog spica za dobru platu, a svakako je Suljic dosao nadam se da ce biti i bolji od Andjusica
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti