Asmir Suljić na putu za Mostar, ubrzo slijedi potpis, ali to nije jedino zvučno pojačanje Veleža

Dva velika pojačanja za se Velež

Asmir Suljić na putu za Mostar, ubrzo slijedi potpis, ali to nije jedino zvučno pojačanje Veleža

E. Škorić

Bivši mladi bh. reprezentativac Asmir Suljić vraća se u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, gdje je u dva navrata nastupao za FK Sarajevo. Suljić će potpiati ugovor sa Veležom, ali pored njega Rođeni su svoje redove pojačali i 25-godišnjim defanzivnim veznim fudbalerom Dinom Halilovićem.

Suljić je početkom godine iz Sarajeva otišao u kazahstanski Tobol, ali sada se vraća u bh. nogomet. On će, saznaje SportSport.ba iz izvora bliskih klubu, potpisati ugovor sa FK Velež.

Navodno je sve dogovoreno između Suljića i uprave mostarskog kluba, pa će već danas ili sutra 31-godišnji krilni nogometaš postati novi član Rođenih.

Suljić je u ranoj fazi karijere nosio dres Sarajeva, odakle je otišao u Mađarsku gdje je pružao dobre partije kao član Ujpesta i Videotona, potom je igrao u Olimpiji iz Ljubljane, pa u Poljskoj za Zaglebie Lubin, zatim u Izraelu, vratio se kratko u Mađarsku, da bi se u januaru 2022. vratio na Koševo.

Nakon godinu dana provedenih u Sarajevu, zaputio se u Kazahstan, ali sada se vraća u BiH i mogao bi biti od velike pomoći Veležu u narednoj sezon koja je u punom jeku.

Suljić je u karijeri osvojio tri trofeja, prvenstvo Mađarske i kup u toj zemlji, te trofej Kupa Slovenije kao član Olimpije.

Međutim, Suljić neće biti jedino zvučno pojačanje Veleža tokom reprezentativne stanke. Agilna Uprava kluba na čelu sa Senadom Keveljom dogovorila je i dolazak 25-godišnjeg Dine Halilovića. Radi se o igraču koji igra na poziciji zadnjeg veznog i u Mostar dolazi kao slobodan igrač.

Prvi čovjek Veleža, Senad Kevelj, sa Dinom Halilovićem, koji je potpisao dvogodišnji ugovor

Prethodno je Zagrepčanin igrao u Sloveniji za Tabor Sezanu, u Nizozemskoj za Den Bosch, u Danskoj za Esbjerg, a u Hrvatskoj za Istru, Lokomotivu i Rudeš. Ponikao je u omladinskoj školi zagrebačkog Dinama, a kratko je bio i u juniorima Udinesea.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On bi u Veležu trebao zamijeniti nedavno operisanog Dinu Hasanovića, koji je operisan i slijedi mu duga pauza, zbog čega su na stadionu Rođeni bili prisiljeni hitno da reaguju. Dino je sin nekadašnjeg bh. reprezentativca Sejada Halilovića i brat Alena koji trenutno brani boje Fortune Sittard.

Dolazak Suljića i Halilovića jasno pokazuje da je Uprava kluba spremna ispuniti sve zahtjeve struke i može se reći da Rođeni sada imaju ekipu koja bi trebala izboriti nastup na evropskoj sceni. Uostalom, to je i cilj, što čelnici kluba nikada nisu krili.

Velež nakon pet kola ima osam bodova i zauzima šesto mjesto, a kada prođe reprezentativna pauza gostovat će u Konjicu ekipi Igmana u sedmom kolu Premijer lige.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

limvotemirvah
Jos jednom se potvrdjuje da ste nasa filijala, pa se vi ljutite do sutra. Nema u tome nista lose. Bolje da to prihvatite i da nam uprave, ali i navijaci, nastave saradjivati.
3 10
Velezmostar32
Uprava se uozbiljila
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi