Andora je najranjivija u finišu prvog i drugog poluvremena

Primili 17 golova u četiri meča

Andora je najranjivija u finišu prvog i drugog poluvremena

Svoj debi na klupi fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine novi selektor našeg nacionalnog tima, Mehmed Baždarević, imat će protiv najslabijeg tima u kvalifikacionoj grupi B, selekcije Andore.

U dosadašnja četiri odigrana susreta naš naredni protivnik, doživio je isto toliko poraza uz gol razliku 2:17.

Najbliže pozitivnom rezultatu reprezentativci Andore bili su u 1. kolu aktuelnih kvalifikacija kada su na domaćem terenu namučili selekciju Velsa, čiji bi primjer našim fudbalerima trebao biti prava škola. Tada su Velšani uspjeli slaviti nakon preokreta sa 2:1.

Belgijanci su bili nemilosrdni prema Andori u 2. kolu, pa su ih kući poslali sa šest lopti u mreži, dok su u narednom domaćem susretu fudbaleri Andore poraženi sa 4:1, i to od Izraela. 

Svoj posljednji susret u ovim kvalifikacijama, reprezentativci našeg narednog protivnika neće pamtiti po dobru. Kiprani su im dali pet golova. Ipak, iz onoga do sada viđenog može se izvući zaključak da Andora, makar u dosadašnjem dijelu kvalifikacija, svom protivniku na domaćem terenu uspijeva postići gol.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Od 17 golova koliko su primili u dosadašnjem dijelu kvalifikacija za EURO 2016. godine najviše pogodaka odbrana Andore inkasirala je u periodu od 30. do 45. minute, dok je jedan gol manje primila u posljednjih 15 minuta utakmice, što govori da je pad koncentracije u odbrani našeg narednog protivnika očit u finišu kako prvog, tako i drugog poluvremena.

Zanimljivo je da je Andora svoja oba gola u dosadašnja četiri meča dala u ranoj fazi utakmice. Velsu su zabili u 6., a Izraelu u 15. minuti susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.