Andrei Arshavin komentarom o utakmici između Argentine i Brazila nasmijao svijet
To se najviše tiče dvije sporne situacije, kada Argentincima nisu dosuđeni penali, a čak nije niti pogledan VAR.

U svom stilu

Andrei Arshavin komentarom o utakmici između Argentine i Brazila nasmijao svijet

Esmer Oštraković

Brazil je prije nekoliko dana u polufinalu Copa Americe sa 2:0 ostvario pobjedu protiv Argentine i tako se plasirao u finale.

Nakon utakmice iz tabora Argentine imali su dosta primjedbi na suđenje smatrajući da su pokradeni.

To se najviše tiče dvije sporne situacije, kada Argentincima nisu dosuđeni penali, a čak nije niti pogledan VAR.

Ovu utakmicu, gostujući u jednoj sportskoj emisiji, na šaljiv način prokomentarisao je i bivši igrač Arsenala Andrei Arshavin.

"Mogao bi vam reći dosta više o toj utakmici da sam ustao ujutro u 3:25 da pogledam utakmicu. Ali ugasio sam alarm", rekao je Arshavin.

Otkriven razlog zašto nije korišten VAR na utakmici između Brazila i Argentine

Pojavila se informacija od strane medija u Brazilu da Zambrano uopće nije niti mogao komunicirati sa VAR sobom jer je komunikacija bila u kvaru.

Kako navode mediji u Brazilu, osiguranje brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara koristilo je istu frekvenciju kao i sudije.

Na kraju su se oglasili i sami organizatori turnira, koji tvrde da osiguranje nije koristilo istu frekvenciju, ali su potvrdili da je dolazilo do prekida u slanju signala, ali da je to navodno odmah sanirano.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi