Sarajevo objavilo koliko će zaraditi od transfera Đokanovića

Dobar posao ekipe s Koševa

Sarajevo objavilo koliko će zaraditi od transfera Đokanovića

E. Škorić

FK Sarajevo je službeno potvrdio transfer Andreja Đokanovića u turski Ankaragücü.

Transfer Andreja Đokanovića je jedan od najvećih izlaznih transfera u novoj historiji FK Sarajevo realizovan u direktnom dogovoru klubova.

"Ugovor će donijeti klubu više od 1,5 miliona maraka novčane vrijednosti, postotke od budućih transfera, kao i trenutne i buduće sponzorske prilike MKE Ankaragücü prema FK Sarajevo. Upravo to će otvoriti vrata za ostvarenje i rast prihoda oba kluba. Vrijednost transfera potencijalno može rasti ukoliko se ispune određeni bonusi", objavio je FK Sarajevo.

Andrej Đokanović se pridružio Akademiji FK Sarajevo 2015. godine. Osvojio je dvije titule prvaka kao i dva Kupa BiH, uključujući duplu krunu u sezoni 18/19, a kao član Akademije je čak četiri puta bio šampion BiH u omladinskim kategorijama.

"Đokanović je najbolji primjer kvalitete rada naše akademije, kao mjesta broj jedan koje kontinuirano gradi talente i pravi put za mnoge dječake da postanu profesionalni fudbaleri. U prethodnih osam mjeseci čak četiri naša akademca ostvarili su respektabilne transfere, prije Nihada Mujakića i Andreja Đokanovića to su uradili Selmir Pidro (MLS) i Halid Šabanović (Ligue 1)", stoji u objavi Bordo tima.

Prema objavi turskih medija, igrač je potpisao ugovor na četiri i po godine sa ekipom u kojoj nastupa i Nihad Mujakić.

Oglasi

Ovaj 21-godišnji veznjak je dijete FK Sarajevo. U mlađim uzrastima je odigrao 72 utakmice na kojima je postigao 11 golova i podijelio 27 asistencija.

Za prvi tim je debitovao 25. aprila 2019. godine u gostujućoj pobjedi protiv GOŠK-a iz Gabele. Do sada je odigrao 118 utakmica na kojima je postigao tri gola i dodao četiri asistencije.

Dva puta je bio prvak Bosne i Hercegovine sa Sarajevom, te dva puta osvajao Kup naše zemlje. Također, u kadetskom uzrastu je bio tri puta šampion i jednom u juniorskom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za mlađe selekcije Bosne i Hercegovine upisao je 35 nastupa i postigao jedan gol, a ima i dva nastupa za A selekciju.

Sarajevo se porukom "Peci sretno" oprostilo od svog dojučerašnjeg člana koji je imao jako važnu ulogu proteklih sezona.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Klub ce dobiti vise od toliko...klub ce mozda dobiti bonus.. moguce je da klub dobije jos dodatni bonus...... NIGDJE TACNE CIFRE??? NE KRADU ONI, ONI ULAZU, HAHAHAHAHAHAHHA.... MIRVICU I HADZICU, PLEME VAM SE ZATRLO!!!!!!!
2 11
user1571956549
750 hiljada evrica hahahahaha pihh
1 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi