Bivši igrač Sarajeva Đokanoviću: "Bravo klokane, najbolje si skakao"

Pohvale za veznjaka Sarajeva

Bivši igrač Sarajeva Đokanoviću: "Bravo klokane, najbolje si skakao"

E. Škorić

U subotu je u derbiju 28. kola Premijer lige Sarajevo savladalo Željezničar s 3:1.

Bordo tim je opravdao ulogu favorita i na Koševu zasluženo savladao komšije s Grbavice, a to znači da će pet kola prije kraja Sarajevo zasjesti na vrh tabele. Tim Vinka Marinovića vratio se na čelnu poziciju koja je na nekoliko dana pripala Borcu iz Banjaluke.

Andrej Đokanović
Andrej Đokanović FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: MF

Statistika

17 nastupa
17 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova

Zaista perfektan meč Sarajeva, svi su bili na nivou, ali jedan od onih igrača koji standardno igra dobro i radi veliki posao, koji možda nije vidljiv golim okom jer nije potkrijepljen statističkim parametrima kao što su golovi ili asistencije,ponovo je bio na visini zadatka. Govorimo o mladom veznjaku Andreju Đokanoviću bez čijeg prisustva je trenutno Sarajevo teško zamisliti.

"Dođi u pet do pet", objavio je Đokanović u opisu fotografije sa derbija, a njegov nekadašnji saigrač nebojša Gavrić ostavio mu je zanimljiv komentar u kojem je pisalo: "Bravo klokane, najbolje si skakao po igralištu, od svih prisutnih".

Đokanović mu se zahvalio uz poruku da je "sve bilo do doručka".

Đokanović je ove sezone upisao 26 nastupa u Premijer ligi, 34 ukupno u svim takmičenjima i ima jedan pogodak. No, ponavljamo, njegov posao ne vidi se kroz statistiku, on u svakom slučaju svojom trkom i borbenošću odrađuje mnoge dobre stvari na terenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo sada ima dva boda više od Borca, a u petak gostuje na Tušnju ekipi Tuzla Cityja, nakon čega će ugostiti Slobodu. Zatim slijedi gostovanje Mladosti, domaći meč s Radnikom i gostovanje Olimpiku.

Čini se kako ekipa Vinka Marinovića ima jako dobar raspored i uglavnom lakši od rivala, pa je po svemu najbliže novoj tituli, a uz to će imati priliku da osvoji i Kup jer će u finalu igrati protiv Borca. Sarajevo je na dobrom putu da nastavi dominaciju u bh. nogometu koja traje već godinama, a želja navijača i cijelog kluba je da se najzad napravi i neki veći iskorak na evropskoj sceni.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
Definitivno najbolji mladi igrac lige.Ako ovako nastavi ocekuje se velika karijera.Bravo Andrej
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi