Svi su očekivali šut Andreja Kramarića, a Hrvat izveo magiju koja je utišala navijače Mainza

Odlična asistencija napadača Hoffenheima

Svi su očekivali šut Andreja Kramarića, a Hrvat izveo magiju koja je utišala navijače Mainza

Endin Čaušević

Fudbaleri Hoffenheima igraju trenutno u gostima protiv Mainza meč 29. kola njemačke Bundeslige, a u prvom poluvremenu u centru pažnje našao se hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić.

Mainz je furiozno ušao u utakmicu i već u prvoj minuti poveo sa 1:0 kada je Leandro Barreiro pogodio mrežu gostiju, ali je pogodak poništen zbog ofsajda.

Domaći su imali još nekoliko prilika u narednim minutama, ali mreža Hoffenheima je i dalje mirovala.

I kako to obično biva u fudbalu uslijedila je kazna jer je Hoffenheim u 19. minuti uspio da utiša domaće navijače i dođe do prednosti.

U centru pažnje našao se hrvatski napadač Andrej Kramarić koji je fantastično asistirao za Pavela Kaderabeka koji zabija gol za vodstvo Hoffenheima od 1:0.

Kramarić je sjajno digao loptu s puno osjećaja za Kaderabeka koji je na kraju uspio da savlada golmana Mainza.

Oglasi

Asistenciju Kramarića i pogodak Hoffenheima za vodstvo Mainza možete POGLEDATI OVDJE.

Gosti su do kraja prvog poluvremena uspjeli da sačuvaju prednost, ali je Mainz već početkom drugog polvuremena uspio dođe do potpunog preokreta i to za svega četiri minute.

Igrala se 47. minuta kada je Jonathan Burkardt uspio glavom sjajno da pogodi za 1:1 i vrati Mainz u meč.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Gol koji je postigao Burkardt možete pogledati na OVOM LINKU.

Samo četiri minute kasnije na semaforu je bilo 2:1 za Mainz. Ovaj put pogodak za domaće zabio je Mwene za erupciju oduševljenja na tribinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi