Još uvijek je istinski mađioničar: Nestvarni Iniesta je demolirao protivnike
Foto - Screenshot

Dva gola i asistencija u pobjedi Kobea

Još uvijek je istinski mađioničar: Nestvarni Iniesta je demolirao protivnike

M. Šljivak

Vissel Kobe je u derbiju 31. kola japanskog prvenstva pobijedio Urawu sa uvjerljivih 5:1, a blistao je čudesni Andres Iniesta.

Čuveni španski fudbaler bio je nezaustavljiv po fudbalere Urawe u ovom meč. Postigao je dva gola i upisao je asistenciju.

Kobe je poveo u osmoj minuti. Pogodak za 1:0 postigao je Osako, da bi zatim u 21. minuti na scenu stupio Iniesta.

Namjestio je sjajni veznjak loptu na 20-ak metara od gola. Idealna je to pozicija za majstora kao što je on, a zatim je spektakularno pogodio mrežu protivnika za 2:0.

Iniesta je i završio priču u prvom poluvremenu. Pogodio je za 3:0 u 35. minuti na asistenciju Osaka.

Gosti se vraćaj na samom otvaranju drugog poluvremena. Gol za 3:1 postiže Koizumi, ali radost im je zahvaljujući Iniesti kratko trajala.

Samo četiri minute kasnije 37-godišnji Španac fenomenalno pronalazi Muta, a ovaj pogađa za 4:1.

Tačku na ovaj meč postavio je još jedan dobro poznati fudbaler. Bojan Krkić je ušao u 75. minuti upravo umjesto Inieste, a u 84. minuti postigao je gol za konačnih 5:1.

Dres Kobea pored Inieste i Krkića nose još dvojica bivših igrača Barcelone Sergi Samper i Thomas Vermaelen.

Top Komentari

King_Kenny
sada da vrate njega i Xavija u Barcelonu bili bi ubjedljivo najbolji igraci tamo.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi