Andres Iniesta najavio kraj: U julu igra posljednju utakmicu u karijeri
FOTO: EPA

Legendarni Španac

Andres Iniesta najavio kraj: U julu igra posljednju utakmicu u karijeri

H. Zilić

Legendarni Andres Iniesta (39) mogao bi ovo ljeto zvanično okončati fudbalsku karijeru, ako je suditi prema informacijama koja dolaze iz dalekog Japana gdje Iniesta trenutno igra.

Iskusni 39-godišnji španski fudbaler će 1. jula odigrati posljednju utakmicu za Kobe, to je ptovrdio na press konferenciji održanoj jutros po centralnoevropskom vremenu.

To će biti utakmica protiv Sapporoa i vjerovatno posljednja utakmica u karijeri za Iniestu.

Španac sa Koebom ima ugovor do januara 2024. godine, a čini se da će ranjie od očekivanog završiti svoju sada već petopgodišnju avanturu u Japanu.

U redove Kobea došao je u julu 2018. godine iz Barcelone i to je bio transfer koji je još više popularizovao ligu i fudbal u Japanu.

Iniesta će nakon rastanka sa Kobeom izvjesno završiti karijeru, ali ostaje pri fudbalu.

Oglasi

Španac će se okrenuti trenerskim izazovima, a vidjet ćemo koji će prvi klub biti u trenerskoj karijeri.

U igračkoj karijeri je nosio samo dres dva kluba, to su naravno Barcelona i Kobe.

U Barceloni je postao ikona kluba i uz Xavija i Messija za mnoge čino najbolji trojac u historiji fudbala. Njegove asistencije će se pepričavati generacijama.

Za reprezentaciju Španije Andres Iniesta je skupio 131 nastup i upisao 14 pogodaka.

U tekućoj sezoni za Kobe odigrao je pet utakmica u svim takmičenjima i na terenu proveo 85 minuta ukupno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije