Iniesta o šansama da sjedne na klupu Barcelone sa Xavijem: "On je trener, a još uvijek..."

Briljirao je na terenu sa sadašnjim trenerom Barcelone, no on i dalje igra

Iniesta o šansama da sjedne na klupu Barcelone sa Xavijem: "On je trener, a još uvijek..."

S. Mlaćo
Andres Iniesta je i dalje aktivan u redovima japanskog kluba Visel Kobe.

Još uvijek ne razmišlja o trenerskim vodama kao npr. njegov nekadašnji saigrač Xavi koji je trener Barcelone.

Ova dva nogometna čarobnjaka sjajno su surađivali na terenu, a mnogi su mišljenja da bi tako bilo i na trenerskoj klupi.

Ipak, on je realan.

"Teško je to. Ljudi zamišljaju mnoge stvari, vidjeli su nas zajedno kaom igrače, no komplikovano je da tako bude na klupi. On je trener, ja sam još fudbaler i nemam zvanje trenera. To je teško spojiti. Važno je da on radi dobro svoj posao i vodi Barcelonu tamo gdje svi želimo da bude“, rekao je Iniesta.

Vjeruje da Barcelona može do titule prvaka.

Oglasi

“Uvjeren sam da je moguće to ostvariti ove sezone. Pali su u Ligi prvaka, to je bio udarac za sve, ali ostali su u drugim takmičenjima. U La ligi dobro stoje, ima još mnogo mečeva, ali sam uvjeren da će osvojiti titulu. Sa Realom će se boriti do krja. Tu je i Sociedad, Betis, nije lako... Visok je nivo takmičenja“.

Iniesta je nešto ranije priznao da je imao problema sa depresijom. Na terenu su to nije osjetilo, ali van nogometa je proživljavao teške bitke.

"Kada sam se borio s depresijom, najgori trenuci su mi bili kada bih krenuo na spavanje. Jednostavno izgubiš volju za životom i za bilo čim drugim. Zagrlio bih ženu, ali ništa nisam osjećao. Umjesto nje kao da sam grlio jastuk".

Terapije su mu pomogle. Osjećao se mnogo bolje, ali i dalje koristi usluge psihloga.

"Još uvijek idem na terapije jer mi je potreban mir sa samim sobom. Volim slušati profesionalce koji govore o mentalnom zdravlju i depresiji. Svi koji imaju problem govore sebi da se to ne dešava njima, ali to je tvoje tijelo. Nemaš života, užitka, energije".

Iniesta je jasno poručio da ništa na svijetu nije bitnije od mentalnog zdravlja.

"Život vas nauči da je depresija i mentalni problemi mogu pogoditi svakog. Nisu tu bitne materijalne stvari. Mogao sam imati skupocjene automobile, sve što sam želio, ali i dalje bih se morao suočiti s ogromnim životnim problemima. Mozak je nešto što morate najviše trenirati", rekao je Iniesta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Andres Iniesta je tokom bogate karijere osvojio sve što je mogao. S Barcelonom je u klupskom fudbalu uzeo brojne trofeje, a s reprezentacijom Španije bio je evropski i svjetski prvak.

U dresu katalonskog kluba nastupio je 674 puta i postigao je 57 golova, dok je za Crvenu furiju postigao 13 golova u 131 nastupu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi