Anđušić: Čeliku i Robijašima respekt, ali u Zenici želimo nastaviti seriju
Bivši mladi reprezentativac BiH igra sjajnu polusezonu, te će u subotu sigurno biti velika prijetnja za gol Čelika

Najbolji strijelac Mladosti pred gostovanje na Bilinom polju

Anđušić: Čeliku i Robijašima respekt, ali u Zenici želimo nastaviti seriju

D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja ugodno su iznenađenje u Premijer ligi ove sezone. Kakanjci su nakon lošeg starta i promjene trenera ušli u veliku formu, te se trenutno nalaze na petoj poziciji Premijer lige.

Pored novog trenera Adnana Zildžovića, koji je očito preporodio ekipu, dosta zasluga za sjajne rezultate ima i 22-godišnji Nemanja Anđušić. Ovaj sjajni krilni napadač pred početak ove sezone stigao je u Doboj kod Kaknja, nakon što je raskinuo ugovor sa Sarajevom, a njegov dolazak pokazao se kao pun pogodak za klub na čijem čelu je Mensur Mušija.

Anđušić je u 12 utakmica u dosadašnjem dijelu sezone postigao pet golova, te je trenutno prvi strijelac, ali i ponajbolji igrač ekipe. Za SportSport.ba govorio je o narednoj utakmici i komšijskom derbiju na Bilinom polju protiv domaćeg Čelika.

"Sigurno je da nas očekuje jedna teška utakmica, mi smo u dobroj seriji, dok Čelik igra bolje kod kuće nego na strani. Dobro smo radili u reprezentativnoj pauzi i naravno da želimo nastaviti s dobrim rezultatima, kako bi prvi dio sezone završili u gornjem dijelu tabele. Čelik je jako kvalitetna ekipa, dokaz je to da ove sezone nemaju poraz u Zenici, tako da očekujem težak meč. Mislim da mi uz disciplinovanu igru tokom cijele utakmice, možemo do pozitivnog rezultata", nada se Anđušić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prošle sezone je igrao za Čelik i taj period mu je ostao u lijepom sjećanju

"Igrao sam pola godine u Zenici i stvarno mi je bilo lijepo, igrao sam dobro, imao sam podršku navijača i taj period će za mene ostati u dobrom i lijepom sjećanju. Znam da "Robijaši" slave rođendan, koji im ovom prilikom čestitam, respektujem njih i Čelik kao klub, ali ja sam profesionalac i u subotu ću nastojati da svoj posao na terenu odradim na što bolji način. Očekujem sjajnu atmosferu, domaćini su pod imperativom pobjede što za nas može biti prednost. Neka pobijedi nogomet, nadam se da će moja ekipa imati više sreće i znanja u subotnjoj utakmici", kazao je za SportSport.ba Nemanja Anđušić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi