Mladost na Bilinom polju bez Bojana Markovića
Kakanjci se nalaze u sjajnoj formi, koju će pokušati nastaviti u komšijskom derbiju na Bilinom polju

Ekipa iz Doboja kod Kaknja gostuje Čeliku

Mladost na Bilinom polju bez Bojana Markovića

Dino Kurbegović, foto: V. Bernadić

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja nalaze se u sjajnoj formi. Izabranici trenera Adnana Zildžovića u posljednja tri kola ostvarili su isto toliko pobjeda, te se trenutno nalaze na petoj poziciji s tri boda zaostatka za Širokim Brijegom, koji je na četvrtoj poziciji.

Tim koji je na početku sezone igrao veoma loše, kako je prvenstvo odmicalo i s novim trenerom dostigao je sjajnu formu, koju će pokušati da nastave i u posljednja dva kola prvog dijela prvenstva.

Mladost će u subotu u okviru 18. kola Premijer lige BiH gostovati na Bilinom polju, gdje će u komšijskom derbiju odmjeriti snage s Čelikom. Ova utakmica od velikog je značaja kako za Mladost, tako i za tim Čelika, koji ima imperativ pobjede.

Kakanjci će put Zenice bez standardnog defanzivca Bojana Markovića, koji je u posljednjem kolu dobio treći žuti karton, te će propustiti gostovanje kod Čelika, zanimljivo tima za koji je u dva navrata nastupao. Ostali igrači u taboru Mladosti su spremni i zdravi da pokušaju nastaviti pozitivan niz.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo da za Mladost nastupaju Darko Mišić, Aladin Isaković, Semir Bukvić, Nemanja Anđušić te gore pomenuti Bojan Marković, koji su nosili i dres Čelika. S druge strane u Čeliku igraju Aldin Šišić i Haris Dilaver, koji su u prošlosti s velikim uspjehom nosili dres ekipe iz Doboja kod Kaknja.

Prvi duel Mladosti i Čelika u Doboju kod Kaknja završen je rezultatom 1:1, a sigurno da bi eventualno s tim rezultatom i u subotu mnogo više bili zadovoljni gosti nego domaćini.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MLADOST
Ko će koga napuniti, vidjet ćemo, al iz tvog komentara se vidi da si se ukakio : ) Frkaaa
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi