Anđušić: Hvala Čeliku na svemu, ali nije realno da igram 1. ligu FBiH
Anđušić je uz Nikolića bio najbolji igrač Čelika u proljetnom dijelu prvenstva

Ima još godinu dana ugovor s FK Sarajevo

Anđušić: Hvala Čeliku na svemu, ali nije realno da igram 1. ligu FBiH

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika pobjedom 3:0 protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja časno su se oprostili od Premijer lige. Zeničani nisu uspjeli da se spase od ispadanja, te će prvi puta u poslijeratnom vremenu igrati u nižem rangu. U zimskoj pauzi na Bilino polje stiglo je dosta novih fudbalera, međutim samo ih je nekoliko opravdalo epitet pojačanja.

Jedan od takvih je i 21-godišnji krilni napadač Nemanja Anđušić. Ovaj sjajni ofanzivac na Bilino polje je stigao an šestomjesečnu posudbu, a svojim igrama u crno-crvenom dresu pokazao je da je nepravedno zapostavljen na Koševu, te da za njega itekako ima mjesta u bordo dresu.

Trebinjac je za SportSport.ba govorio o završenoj sezoni u Premijer ligi, svojim igrama u Čeliku, njegovom ugovor sa Sarajevom, te planovima za naredni period.

"Želio bih se zahvaliti Čeliku na jednom nezaboravnom iskustvu, hvala navijačima na velikoj podršci koju su nam pružali tokom proljetnog dijela sezone. Ostaje žal što nismo uspjeli da ispunimo cilj i ostanemo u Premijer ligi. Naravno da ja od srca želim da se Čelik što prije vrati u Premijer ligu i to u sami vrh, gdje mu je realno po svemu i mjesto. Gdje god budem igrao, nastavit ću pratiti igre Čelika jer sam doživio lijepe trenutke u Zenici", ističe Anđušić.

Teško da će i naredne sezone nositi crno-crveni dres u 1. ligi FBiH.

"Ja imam ugovor s FK Sarajevo, meni je obaveza javiti se na prozivku, odnosno u klub s kojim imam ugovor još godinu dana. Kada je u pitanju Čelik, nikad ne reci nikad, ali nije realno da i naredne sezone igram na Bilinom polju. Imam 21.godinu i mislim da mogu još puno napredovati, moja želja je u narednom periodu nositi dres kluba u kojem ću imati veliku minutažu, mislim da bi igranje u nižem rangu bio korak unazad za moju karijeru. Ne znam hoću li ostati u Sarajevu ili ću pronaći neki drugi klub, ali ne želim više da se zadovoljavam minutama na kapljicu jer vjerujem u svoje kvalitete" izričit je mladi nogometaš.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Veću minutažu želi i radi mlade reprezentacije BiH.

"Iako je Čelik ispao iz Premijer lige, selektor Marinović je pratio moje igre ovog proljeća i pozvan sam za narednu utakmicu. Moja je želja da nastavim s igrama kao u Čeliku i naredne sezone jer samo tako ću zadržati status mladog reprezentativca BiH. Nadam se da ću biti član generacije, koja će vjerujem po prvi puta izboriti odlazak na jedno veliko takmičenje", nada se Anđušić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi