Duel juniora Čelika i Veleže nije odigran zbog neuslovnog terena
Stadion u Nemili nije bio uslovan za odigravanja utakmice

Sramota za klub s Bilinog polja

Duel juniora Čelika i Veleže nije odigran zbog neuslovnog terena

D. Kurbegović

Ovog vikenda na rasporedu su bile utakmice 24.kola Premijer omladinske lige BiH. Juniori Čelika trebali su dočekati ekipu Veleža iz Mostara, ali na kraju utakmica se nije odigrala, te će biti registrovana 0:3 za ekipu iz Mostara.

Zbog rekonstrukcije atletske staze i pojedinih dijelova na stadionu Kamberovića polje u Zenicu, juniori Čelika trebali su tim Veleža dočekati na stadionu u Nemili.

Ipak meč nije odigrana zbog propusta domaćina, koji nije obezbjedio uslove da bi se odigrala utakmica juniorskih selekcija Čelika i Veleža, što je u svom izvještaju napisao i delegat utakmice Esnaf Buza

"Zbog propusta u organizaciji utakmica nije odigrana. Klub domaćin nije adekvatno pripremio teren za odigravanje utakmice. Propusti su se ogledali u neadekvatnom košenju trave neposredno pred vrijeme odigravanja utakmice, veće količine pokošene trave koja je ostala na terenu za igru, nepropisnog obilježavanja terena za igru (vratarevog prostora, središnjeg kruga, kaznenog prostora - dimenzije nisu u skladu sa propisima). U prisustvu predstavnika klubova ( predstavnik gostujuće ekipe bio isključivo protiv odigravanja utakmice) i kapitena obje ekipe glavni sudija je utvrdio da ne postoje uslovi za odigravanje utakmice, te u skladu s članom 8. Propozicija takmičenja Premijer omladinske lige BiH "U-19" odlučio da se neće odigrati utakmica zbog nepogodnosti terena za igru", stoji u izvješću delegata.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Svakako još jedna sramota za klub s Bilinog polja i omladinski pogon, koji je u potpunom rasulu. Budući da je "gazda" Čelika Aydin Olgun najavio velike stvari kada je u pitanju akademija Čelika, u narednom periodu se očekuje veliki rez kada su u pitanju omladinske kategorije, ali i u samom klubu, gdje čast izuzecima, mnogi radnici ne znaju zbog čega dolaze na posao, što za posljedicu ima stvari koje su se dešavale u subotu na stadionu u Nemili.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi