Bio je najskuplji u najjačoj ligi svijeta, sada zarađuje "crkavicu": Izveo je čudo na gol-liniji!

Čudesna reakcija

Bio je najskuplji u najjačoj ligi svijeta, sada zarađuje "crkavicu": Izveo je čudo na gol-liniji!

Admin Čaušević

Mnogo je primjera gdje klubovi ishitreno reaguju na transfer pijaci te nepromišljeno potroše svoj novac. 

Engleski klubovi su ti koji već duže od decenije tradicionalno troše najviše novca tokom fudbalskih pijaca, te upravo iz tog razloga imaju i najviše promašaja.

Možda i najveći promašaj u historiji Liverpoola, barem po pitanju uloženo i dobijeno, je Andy Carroll kojeg su Redsi svojevremeno učinili najskupljim Englezom u historiji.

Iako mu se tržižna vrijednost procijenjivala na manje od tri miliona eura Liverpool je Carrolla prije deset godina platio tada nevjerovatnih 40 miliona eura.

Robusni napadač je trebao biti zamjena za Fernanda Torresa, ali je postao jedan od najvećih promašaja otkako se igra fudbal na Anfieldu.

Uslijedio je poslije toga odlazak u West Ham gdje se za šest godina i nije naigrao, prvenstveno zbog brojnih povreda koje su mu značajno unazadile karijeru.

Danas ovaj 32-godišnjak igra za Reading u Champinshipu gdje zarađuje "crkavicu" od 1.000 funti sedmično. Poređenja radi u West Hamu je zarađivao 23.000 funti sedmično.

Upravo je svojom nestvarnom intervencijom u porazu od West Broma (0:1) Caroll pobrinuo da se danas o njemu priča na Ostrvu, ali i širom svijeta.

Carroll se nalazio u golu, držao se za mrežu kada je vidio da lopta dolazi prema njemu, a onda se požrtvovano bacio i nije dozvolio da lopta pređe gol-liniju.

Može se reći da je prava šteta što ova intervencija nije naplaćena na kraju jer je Reading upisao novi poraz. Inače, od dolaska u novi klub Carroll je na pet mečeva zabio dva gola.

Top Komentari

huizju
Sto ko majmuni zadnji ponavljate iste clanke? Prosli mjesec ste ovo pisali!
2 2
Chico
Krste Velkoski znaci ima vecu platu od Carrola. Svasta. Da niste sta fulali ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi