Prije 10 godina bio je najskuplji engleski nogometaš, sada igra za "siću"

Andy Carroll

Prije 10 godina bio je najskuplji engleski nogometaš, sada igra za "siću"

E. Škorić

Iskusni engleski napadač Andy Carroll nedavno je potpisao kao slobodan igrač za Reading u Championshipu.

Za vikend je Carroll postigao svoj prvi gol u dresu Readinga i čini se da u nogama ovog 32-godišnjeg napadača još ima "municije".

No, jasno je i sasvim logično da to nije ni sjena onog Carrolla od prije 10 godina kada je bio najskuplji engleski igrač. U Liverpol je stigao tada za 41 milion eura, trebalo je da naslijedi Fernanda Torresa, ali je njegova karijera bila u naglom padu.

Prešao je u West Ham, pa u Newcastle, za koji je igrao do 2019. godine, a sada je kao slobodan igrač potpisao za Reading, koji mu je dao ugovor na samo nekoliko mjeseci.

Engleski mediji otkrili su da nekadašnji najskuplji Englez danas igra u drugoj ligi za samo 1000 funti sedmično.

Neki će reći da to nije malo novca, no za otočke standarde i za činjenicu da je zarađivao 4,9 miliona eura godišnje u Liverpoolu, a u West Hamu i preko 5 miliona eura - premalo.

Oglasi

Njegov najveći uspjeh u karijeri je Liga kup s Liverpoolom u sezoni 2011/21, te osvajanje Championshipa sa matičnim klubom Newcastleom u sezoni 2009/10.

Prije nekoliko mjeseci je bivši engleski reprezentativac dao urnebesnu izjavu, rekavši kako njegova djeca i danas misle da će on potpisati za klubove kao što su Barcelona ili Manchester City.

"Mislio sam da ću završiti karijeru ovdje i da će Newcastle biti moj dom u narednih četiri ili pet godina. Iz brojnih razloga se to nije dogodilo. Iskreno, teško mi je bilo što ne igram posebno kada sam mislio da bih mogao napraviti razliku na terenu", rekao je Carroll za The Athletic i dodao je:

"Još uvijek je moj ormarić na stadionu. Neki dan su me zvali da pokupim stvari. To ću uskoro učiniti", rekao je iskusni napadač.

"Želim igrati što je duže moguće. Djeca mi još vjeruju da ću potpisati za Manchester City ili Barcelonu, ali svi znamo da se to neće desiti. Ipak, pritišću me da nađem klub i to je ono što i ja želim. Želim igrati pred svojom porodicom i pobjeđivati. Strast prema fudbalu nije nestala".

Top Komentari

King_Kenny
...ima je i Liverpool svog Sancha,Maguirea i slicne panjeve koji su se skupo placali.
0 2
struja
Ma kloc från GB,zar ne
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi