Andy Carroll u sukobu s navijačem, na kraju ga je jednim potezom "dotukao"

Napadač Readinga

Andy Carroll u sukobu s navijačem, na kraju ga je jednim potezom "dotukao"

E. Škorić

Reading je u 41. kolu engleskog Championsipa gostovao u Prestonu gdje je poražen sa 2:1.

Reading se grčevito borbi za opstanak jer se nalazi u opasnoj zoni, pa je gostovanje u Prestonu bilo jako važno, ali gosti su tek u nadoknadi ostali bez bod(ov)a.

Domaći tim je poveo u 56. minuti golom Cannona, da bi u 83. minuti Ehibhatiomhan postigao gol za izjednačenje. Činilo se da će biti dovoljan Redingu za bod, ali je uslijedio šok u 92. minuti, kada je Ptts osigurao Prestonu tri boda.

Reading je vezao tri remija na posljednja tri meča i bio je jako blizu nastavka te nazovi pozitivne serije. Navijači su nezadovoljni, s pravom, pošto je njihova ekipa u opasnoj zoni s 41 bodom i pitanje je može li se spasiti.

Iznad opasne crte su Cardiff s 42, te QPR i Huddersfield sa 43 boda, tako da ostaje sve otvoreno, ali Reading mora da počne pobjeđivati ako namjerava ostati u Championshipu.

Jedno od najistaknutijih imena u rosteru Readinga je napadač Andy Carroll, koji je danas na terenu proveo 70-ak minuta, ali skoro da nije bio opasan pred golom Prestona, pa mu je na zastup dodijeljena skromna ocjena 6.2.

Oglasi

Navijači Readinga bili su frustrirani i jako razočarani, a jedan od njih imao je verbalan okršaj sa Carrollom.

Bivši napadač Newcastlea, West Hama i Liverpoola upustio se u raspravu s bijesnim navijačem, a na kraju mu je sarkastično aplaudirao, čime ga je još više "izbacio iz takta".

Nekadašnji reprezentativac Engleske imao je šta reći navijaču ili grupi njih koji su mu istovremeno i psovali i aplaudirali mu ili se barem tako činilo na videu.

Reading u narednom kolu dočekuje Burnley, lidera na tabeli, ali u prilog mu ide činjenica da je ekipa koju trenira Vincent Kompany u subotu već izborila promociju u Premier ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi