Hoće li Bosna i Hercegovina u januaru dobiti svog najskupljeg defanzivca ikada?

Cijena je određena

Hoće li Bosna i Hercegovina u januaru dobiti svog najskupljeg defanzivca ikada?

A. Čaušević

Januarski prijelazni rok je iza ugla pa su špekulacije o mogućim transferima izuzetno učestale. Tako bi Bosna i Hercegovina tokom zime mogla dobiti svog najskupljeg defanzivca ikada.

U prošlosti su dres bh. reprezentacije nositi sjajni defanzici poput Muhameda Konjića ili Mirsada Hibića, zatim je tu bio Emir Spahić, a realnost je da su sadašnjost i budućnost Zmajeva Anel Ahmedhodžić, Siniša Saničanin i Dennis Hadžikadunić.

Upravo bi Ahmedhodžić kroz nekoliko sedmica mogao postati najskuplji bh. defanzivac ikada.

Naime, za talentovanog štopera interes je pokazalo niz klubova iz Liga petice, prije svih Atalanta, Milan i Chelsea, a tu su i nizozemski velikani Ajax i PSV.

Prema pisanju švedskih medija Malmo je i doredio cijenu za bh. štopera. Riječ je o cifri od 82.5 miliona švedskih kruna, odnosno 8.11 miliona eura. Navodno je cifra od 6.9 miliona već odbijena.

Inače, prema nezvaničnim informacijama trojica bh. defanzivaca koji su realizoli najveće transfere su bili Emir Spahić, Ognjen Vranješ i Ervin Zukanović.

Spahića je prije 14 godina Lokomtiv iz Moskve platio tri miliona eura, a približno iste iznose za dovođenje Zukanovića i Vranješa su izdvojili Roma, odnosno Anderlecht.

Ahmedhodžić je za bh. reprezentaciju debitovao jesenas. Iako svoj posljednji nastup zbog prestrogog isključenja ne pamti po lijepom za 21-godišnjaka se definitivno može reći da je puni pogodak.

Top Komentari

Sadik82
Steta sto je u savezu rasulo kakvo jest jer realno imamo materijala za puno vece stvari. Ovaj mali, Krunic, u buducnosti i Djokanovic i Demirovic uz starije Dzeku, Pjanica i Kolasinca kvaliteta ima. Al jbg kako obicno biva ako stvari u vrhu nisu poslozene kako treba dobijemo to sto smo dobili.
7 0
ragge
Ovako mlad vrijedi i više od 8mil, samo je važno da ode negdje gdje će dobiti priliku igrati i napredovati
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti