I navijači ga silno žele: Ahmedhodžić u ligi iz snova, gazda će mu biti profesionalni kockar

Sprema se transfer

I navijači ga silno žele: Ahmedhodžić u ligi iz snova, gazda će mu biti profesionalni kockar

Admin Čaušević

Od svih bh. reprezentativaca najbliži transferu u zimskom prijelaznom roku je talentovani defanzivac Anel Ahmedhodžić. 

Ahmedhodžić je prevazišao švedsko prvenstvo poslije nekoliko odličnih sezona u dresu Malmea s kojim je igrao i grupnu fazu Lige prvaka te imao priliku da se pokaže protiv fudbalskih divova kao što su Chelsea i Juventus.

Ovaj 22-godišnjak je početkom decembra najavio svoj odlazak iz Malmea kazavši da novog-starog prvaka Švedske napušta u januaru.

"Da, odlazim. Napuštam klub, potvrdio je bh. defanzivac, te dodao:

"Nije još ništa gotovo, ali će biti uskoro. Još nisam odlučio hoće li to biti Engleska ili Italija. Također, ima još mnogo drugih zainteresovanih klubova", poručio je on.

Fudbaler visok 192 centimera je engleski Premiership nazvao ligom iz snova, a upravo bi tamo mogao igrati od sljedeće godine jer mu Markus Rosenberg završava transfer. 

Oglasi

"Već sam rekao, liga iz snova je Premier liga. Istovremeno, moram da razmišljam šta je najbolje za mene, zbog čega je zaista lijepo imati Mackana (menadžer Markus Rosenberg, op.a)", kazao je naš fudbaler početkom mjeseca. 

Njegov novi klub bi vrlo vjerovatno mogao biti Brentford. Član Premiershipa je već ranije slao skaute da gledaju talentovanog štopera, pa je transfer postao sve izvjesniji. Odlazak je najavio i sportski direktor Malmea, Daniel Andersson.

"Jasno je da se mnogo o tome priča. Imao je fantastičnu sezonu, kao u prvenstvu tako i Ligi prvaka i reprezentaciji. Za njega postoji ogroman intere. Sve ide ka odlasku, ali ništa nije još jasno jer je tako u fudbalu", kazao je Andersson.

I reakcija navijača Brentforda na eventualni dolazak Ahmedhodžića je pozitivna te su mnogi za njegov angažman što se može pročitati po komentarima na društvenim mrežama i specijalizovanim forumima ovog kluba. 

Brentford se ljetos poslije 75 godina vratio u Premiership i nakon skoro pola odigrane sezone ide im poprilično dobro jer se nalaze u sredini tabele sa 20 bodova uz nekoliko odigranih odličnih utakmica. 

Inače, popularne Pčele su godinama tavorile između druge i četvrte lige, ali stvari su na bolje nakon ulaska u klubu Matthewa Benhama, profesionalnog kockara i velikog navijača ovog kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Proteklih godiona klub iz okoline Londona je zaradio ogroman novac na prodaji igrača nakon što je dovođenje slobodnih agenata bilo puni pogodak zahvaljujući odličnim kalkulacijama gazde Benhama.

U međuvremenu uspio je izgraditi i novi stadion kapaciteta 17.250 sjedećih mjesta. Pametnim ulaganjem od kluba na ivici bankorat napravio je sasvim konkurentan tim, a u januaru je prodao Saida Benrahmu u West Ham za 23 miliona eura.

Top Komentari

root
Hahahha na kraju ce zavrsit u ankaragucu....jeste ga selili u najvece evropske klubove, frajer nista specijalno da se ne lazemo
3 17
Samkodk
Sta je vama jeste glup narod Brendford je klub odlican za njegov napredak u karijeri gdje ce igrati najbolja liga na svijetu manite se italijanske lige i tih gluposti. Bravo za izbor kluba zivim u danskoj o njemu se i ovdje prica klub vode danci i thomason radi u malmeu i to je super a vi dolje pojma nemate sta je engleska liga tupsoni drzite se vi u bosni zvezse granda to je vasa sportska diciplina..
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi