Više nema priče! Barcelona za njega dala silne milione, sada raskida ugovor

Lenglet završava priču s Kataloncima

Više nema priče! Barcelona za njega dala silne milione, sada raskida ugovor

Eldar Ganibegović, foto: EPA

Barcelona je prethodnih godina napravila neke sjajne transfere i dovela velika pojačanja, no bilo je i promašaja. Na ljeto se rastaje s određenim igračima, a jedan će dobiti slobodne papire.

Iako je prije tri mjeseca rekao da odlazi iz kluba na kraju sezone, Xavi Hernandez naknadno se "popravio", te istakao da će ostati trener Barcelone i naredne sezone uprskos tome što ove sezone nije osvojio niti jedan trofej.

Sezona se bliži kraju, za Barcelonu je već i završena u takmičarskom smislu. U najvećem gradu Katalonije već se razmišlja o narednoj sezoni i Xavi Hernandez ima neke svoje planove i viziju.

Osim toga što će fokus biti na tome da se neki igrači dovedu u klub, isto tako će određeni igrači da ga napuste jer španski stručnjak na njih neće računati.

Xavi neće računati na defanzivce Clementa Lengleta i Sergina Desta, koji su ove sezone na pozajmici u Aston Villi, odnosno PSV-u.

Sergino Dest će vrlo vjerovatno biti prodat nizozemskom velikanu prema klauzuli koja stoji u ugovoru u posudbi, no u slučaju Clementa Lengleta stvari će biti drugačije.

Oglasi

Francuz još ima ugovor sa Barcelonom do ljeta 2026. godine, a čelnici Aston Ville u ovom trenutku ne bi htjeli da otkupe njegov ugovor od Barcelone. 

Stoga Barcelona razmatra raskid ugovora sa Clementom Lengletom. Ovu informaciju objavio je Barca Universal.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, ovakav potez Barceloni nikako ne bi išao na ruku, navodi citirani izvor. Katalonci bi Lengletu trebali ponuditi izdašnu nadoknadu plate, a poznato je u kakvim je klub finansijskim problemima već dugo. 

Ostaje da se vidi kakvo će rješenje naći dvije strane. Podsjetimo, Barcelona je Lengleta platila silne milione 2018. godine. Stigao je iz Seville za 36 miliona eura. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti