Anel Ahmedhodžić ostao bez kapitenske trake!

Trener dao (ne)logično objašnjenje

Anel Ahmedhodžić ostao bez kapitenske trake!

Admin Čaušević

Anel Ahmedhodžić je nakon četiri mjeseca ostao bez kapitenske trake u Sheffield Unitedu. Iako je igrao protiv Fulhama i to kao starter, traka nije bila oko njegove ruke. Obrazloženje je dao i trener Sheffield Uniteda Chris Wilder.

Trener Sheffield Uniteda Chris Wilder objasnio je svoju odluku da Jack Robinson bude novi kapiten do kraja sezone što znači da je Ahmehodžić ostao bez trake.

Robinson je ranije nosio traku kada na terenu nije bilo Ahmedhodžić, a za vikend je ponovo bio kapiten unatoč tome što je i bh. štoper bio startnih 11. Bilo je to u remiju protiv Fulhama (3:3).

Ahmedhodžić je postao kapetan Uniteda nakon Wilderova povratka na Bramall Lane u decembru, ali je imao određenih nelagoda je nije nosio traku sa podrškom LGBTQI osobama.

Prije manje od mjesec dana Wilder je branio Ahmedhodžićev status i pored pada forme, ali je sada trener Oštrica odlučio da lider na terenu bude Robinson.

"Razmišljanje je bilo da mi treba da se Anel koncentrira isključivo na svoju igru i postavim dvoje ljudi oko njega s lijeve i desne strane", kazao je Wilder u svom diplomatskom odgovoru.

Oglasi

"Anel je, kao i cijela ekipa, nisu imali konstantu i kao jedan od naših boljih igrača trebao nam je da odigra veliku utakmicu i da se isključivo fokusira na borbu s napadačem Fulhama Munizom, što mislim da je dobro uradio."

"I sav njegov fokus je trebao ići na to. To je bio razlog za odluku. Imali smo pozitivan rezultat, iako smo jako razočarani što nismo pobijedili, ali Robinsonu prirodno odgovara kapitenska traka."

"Anel, prema mom mišljenju treba da se fokusira na sljedeću utakmicu i novu dobru partiju. I nadam se da on to može", dodao je Wilder.

Naredni veliki ispit za Ahmedhodžića je gostovanje Liverpoolu i sigurno je da ga na Anfield Roadu čekaju pune ruke posla.

Bh. štoper je kapiten Oštrica postao u decembru. Tada se našao u centru pažnje jer je odbio nositi traku sa duginim bojama. Klub mu je dao podršku, a bez trake je ostao četiri mjeseca kasnije.

Top Komentari

NermoMuslimovic
To buraze Ahmedhodzicu!!!!!! Nikad podrska za lgbt
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi