Ahmedhodžić i jučer blistao: Jedan potez posebno oduševio navijače Malmea

Sjajan klizeći start

Ahmedhodžić i jučer blistao: Jedan potez posebno oduševio navijače Malmea

E. Čaušević

Fudbaleri Malmea jučer su na svom terenu pobijedili Kalmar sa 3:1 u meču sedmog kola švedske Allsvenskan lige.

Malmo je prošle sezone uspio da osvoji titulu prvaka Švedske, te su i ove sezone dosta dobro krenuli u odbranu titule.

Ovaj tim jučer je na svom terenu sa 3:1 pobijedio Kalmar, a veoma dobar meč odigrao je bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić.

Mladi bh. defanzivac je na terenu proveo cijelu utakmicu i bio je jedan od ponajboljih na terenu.

Posebno jedan detalj oduševio je navijače Malmea kada je Ahmedhodžić sjajnim klizećim startom zaustavio jednog od igrača protivničkog tima.

Malme je ovaj detalj objavio i na Instagramu, a Ahmedhodžić je u komentarima dobio velike pohvale od navijača ovog kluba.

Oglasi

Očekuje se da će Ahmedhožić ovog ljeta napustiti Malmo i napravit iskorak u svojoj karijeri. Bh. defanzinvac najviše se povezuje s prelaskom Atalantu s kojom je navodno već sve dogovorio.

La Gazzetta dello Sport objavila je jučer da su pregovori između dva kluba u završnoj fazi te da će visina transfera iznositi skoro devet miliona eura, odnosno 91 milion švedskih kruna, odnosno 8.91 miliona eura.

U tom slučaju Ahemahodžić bi postao najskuplje plaćeni igrač koji je prodat iz Allsvenskan lige te bi nadmašio Zlatana Ibrahimovića koji već dvije decenije drži rekord s iznosom od 8.1 miliona eura.

Osim toga 22-godišnji štoper bi postao i najskuplji bh. defanzivac ikada. Pprema nezvaničnim informacijama trojica bh. defanzivaca koji su do sada realizovali najveće transfere su bili Emir Spahić, Ognjen Vranješ i Ervin Zukanović.

Spahića je prije 15 godina Lokomotiv iz Moskve platio tri miliona eura, a približno iste iznose za dovođenje Zukanovića i Vranješa su izdvojili Roma, odnosno Anderlecht.

Top Komentari

bk123
I klizeći start postade udarna vijest..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti