Zmaj bi da postane najskuplji u historiji lige, tvrdi da može igrati bilo gdje dok je tu PlayStation

Govorio o planovima za budućnost

Zmaj bi da postane najskuplji u historiji lige, tvrdi da može igrati bilo gdje dok je tu PlayStation

A. Čaušević

Ljeto je sve bliže, Bosna i Hercgovina neće igrati na Evropskom prvenstvu, pa neki od Zmajeva već razmišljaju o mogućem transferu i novoj sredini od naredne sezone.

Anel Ahmedhodžić igra sjajno u Malmeu i njegov transfer je praktično gotova stvar, samo je pitanje u koji klub će otići. Inostrani mediji već neko vrijeme spominju Atalantu kao narednu destinaciju.

Talentovani štoper švedski Allsvenskan želi napustiti kao najskuplji igrač u historiji. Rekorder je i dalje Zlatan Ibrahimović koji je prije 20-ak godina plaćen 8.1 miliona eura kada je prelazio u Ajax.

"Volio bih biti najskuplji igrač Allsvenskana. To bi bilo sjajno. Bio bih veoma posan na sebe i na ono što sam uspio", rekao je Ahmehodžić za švedske medije.

Iako je prošao omladinske selekcije Švedske odlučio se da igra za seniorsku reprezentaciju BiH. Igranje za naš tim mu je omogućilo značajan porast cijene na tržištu.

"Puno mi znači što mogu igrati za svoju zemlju i pokazati se ljudima u Evropi tako da svi počinju obračati pažnju na mene", kazao je 22-godišnjak.

Oglasi

Nedavno je na stadionu Grbavica igrao protiv Francuske čiji je napad predvodio Kylian Mbappe, svjetski superstar i već sada jedan od najboljih igrača današnjice.

Ne plaši se izazova

"Te utakmice su mjerilo vrijednosti. S jedne strane imate Allsvenskan koji je nisko rangiran, a s druge strane igrače iz pet najjačih liga. Tada ljudi otvore oči kada vas gledaju protiv vrhunskih igrača."

Ahmedhodžić tvrdi da uopšte ne bi imao problema s prilagođavanjem na novu sredinu sve dok je uz njega konzola Play Stationa.

"Mnogo je onih koji odu u inostranstvo i ne snađu se psihički. Mentalna snaga je najvažnija. Mnogo je onih kojim nedostaje dom poslije odlaska, ali ja ne marim previše. Mogu se snaći bilo gdje dok imam svoj PlayStation".

Ahmedhodžić je prošle sezone s Malmeom postao prvak Švedske, ove sezone na četiri nastupa je zabio jedan gol. Iznos za koji ga švedski klub planira prodati kreće se između 7 i 8 miliona eura.

Promo

Top Komentari

dosadnoje
Protiv svih koji su sudjelovali na sastanku svirani penali pa i protiv Olimpika hahaahagagaga
1 0
C.Banks
Dobar u PES-u
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi