Ahmedhodžić se vratio nakon povrede, pospremio loptu u mrežu, tugovao, pa se radovao!
Foto: Sheffield (Twitter)

Podjela bodova na Bramall Laneu

Ahmedhodžić se vratio nakon povrede, pospremio loptu u mrežu, tugovao, pa se radovao!

E. Ganibegović

Nevjerovatan meč sa šest golova gledali smo danas na Bramall Laneu.

U okviru 15. kola engleskog Championshipa Sheffield United i Blackpool podijelili su bodove odigravši 3:3.

Utakmica je to u kojoj se nakon povrede butine u tim vratio naš Anel Ahmedhodžić. Propustio je utakmice reprezentacije protiv Crne Gore i Rumunije, te mečeve svog tima protiv Birminghama, QPR-a i Stokea. No, krenimo redom.

Domaći tim u osmoj minuti preko McAteeja dolazi u vodstvo koje na 2:0 povećava Ndiaye 16 minuta poslije. Činilo se tada da će Sheffield upisati prvu pobjedu još nakon 17. septembra kada su na gostovanju savladali Preston, ali gosti nisu mislili tako.

Već do odmora je bilo 2:2, a oba pogotka je postigao Jerry Yates, u 30. i 42. minuti. Potpuni preokret gostima u 50. minuti donosi Dougall.

U 64. minuti domaći trener pravi trostruku izmjenu i, pored ostalih, na teren šalje i Anela Ahmedhodžića umjest Billyja Sharpa.

Oglasi

Razmak od samo tri minute donio je Blackpoolu dva igrača manje, a po drugi žuti karton su zaradili Ekpiteta i Thompson.

Mogao je Sheffield do izjednačenja u 88. minuti, no Brewster promašuje penal koji je izborio Ahmedhodžić. U sudijskoj nadoknadi koja je trajala osam minuta mrežu gostiju je zatresao Anel Ahmedhodžić, no gol je poništen zbog ofsajda.

Ipak, za konačnih 3:3 u osmoj minuti nadoknade pogađa Norwood, da bi nakon toga veznjak gostiju, Lavery, na klupi dobio direktan crveni karton.

Nakon ove utakmice Sheffield i Burnley imaju po 25 poena na vrhu, a za vratom im sa po 24 pušu Norwich, QPR i Blackburn.

Championship, 15. kolo:

Sheffield United - Blackpool 3:3

Top Komentari

Sjever1946
Šteta što je Anelov gol poništen, tačno se vidi razlika kad je Anel tu
6 0
SarajFK
Od svih ANELA samo je HEBIBOVIC pravi. Svi ostali su samo blijede kopije!
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi