"Ahmedhodžić je bio naša prva želja"

Pokazao se kao veliko pojačanje

"Ahmedhodžić je bio naša prva želja"

S. Mlaćo

Bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić sjajno se snašao u Engleskoj.

Ahmedhodžić je obukao dres Sheffield Uniteda, ponio je epitet junaka u par utakmica, a trenutno nije u pogonu zbog povrede.

Menadžer Sheffiela Paul Heckingbottom kazao je da je bh. stoper bio prva opcija njegovog kluba.

“Nismo mogli u januaru završiti pa je otišao na posudbu u Bordeaux. I tamo je privukao pažnju, ali je želio kod nas. Bio je naš prvi izbor, očajnički smo ga željeli. Mogli smo zamisliti kako igra za nas, vidjeli smo ulogu koju će imati i vidjeli smo da će se savršeno uklopiti“, istako je Heckingbottom.

Anel Ahmedhodžić je propustio dvije posljednje utakmice naše reprezentacije u okviru Lige nacija protiv Crne Gore i Rumunije.

Bosna i Hercegovina je ostvarila zacrtano pošto je osvojeno prvo mjesto u grupi te su tako osigurani promocija u Ligu A i baraž za Evropsko prvenstvo.

Oglasi

Na samom okupljanju saopšteno je kako će Ahmedhodžić pauzirati četiri sedmice što se uopšte nije svidjelo treneru Sheffirel Uniteda Paulu Heckingbottomu.

Heckingbottom je nedavno kazao engleskim novinarima da Ahemdhodžić niti u jednom trenutku nije napuštao Sheffield i da je bilo nemoguće odrediti dijagnozu povrede.

Sheffied United je odigrao i meč sa QPR-a, a Ahmedhodžić nije bio u kadru za taj meč, kao ni za meč sa Stoke City, iako je bio najavljen.

"Trenutno nema nikakve simptome povrede tako da će samo ići naprijed", kazao je nedavno Heckingbottom.

Ahmedhodžić se odlično uklopio u novu sredinu i jasno je da mu odgovara engleski stil fudbala i sigurno predstavlja veliko pojačanje za popularne Oštrice.

Pouzdani bh. defanzivac je izabran za najboljeg igrača Sheffielda za mjesec august nakon niza sjajnih partija, posebno one protiv Readinga kada je postigao dva gola.

Ove sezone u prvenstvu je upisao devet nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi