Ahmedhodžićev trener ljut na N/FSBiH: "Zašto su to objavili?"

Smatra da nije trebalo

Ahmedhodžićev trener ljut na N/FSBiH: "Zašto su to objavili?"

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u septembru je igrala preostale dvije utakmice u grupi 3 B divizije Lige nacija.

U petom kolu savladali smo Crnu Goru s 1:0, da bi u šestom doživjeli poraz u Bukureštu od Rumunije rezultatom 4:1.

Na ove dvije utakmice nije nastupio sjajni defanzivac Sheffielda Anel Ahmedhodžić i to zbog povrede butine zbog koje će s terena izbivati tri do četiri sedmice.

Ta informacija je potvrđena naravno i za N/FSBiH, koji ju je objavio javno, a treneru Sheffielda Paulu Heckingbottomu to nije bilo nimalo drago.

"Vidio sam da su izdali saopštenje u kojem stoji da je on povrijeđen, ali mi smo to znali i prije. Ne znam samo zašto su objavili koliko će pauzirati jer su na taj način pomogli Birminghamu jer su saznali da neće igrati protiv njih. Nadam se da će se Anel uskoro vratiti na teren", istako je trener Sheffielda.

Inače, Sheffield sutra u okviru 12. kola Championshipa dočekuje Birmingham, a trenutno nakon 10 odigranih utakmice su lideri na tabeli s 23 poena, tri više od Norwicha.

Anela što se tiče, definitivno je najbolje pojačanje ovog tima koje je stiglo ljetos. Odigrao je do sada svih 10 utakmica i postigao tri gola uz jednu asistenciju.

Podsjetimo, Ahmedhodžić je jedan od fudbalera koji su javno kazali kako nemaju namjeru igrati dogovoreni susret s Rusijom 19. novembra.

"Vrlo sam šokiran bio kad sam vidio to. Ne znam šta da kažem nego da sam ja protiv te utakmice. Svi znamo šta se dešava i bila bi velika greška igrati protiv Rusije", rekao je Ahmedhodžić za SportSport.ba i dodao:

"Imam druga iz Ukrajine i kad sam ovo vidio baš me razočaralo." 

Top Komentari

hake
E da on zna kakvi retardi sjede u nas u savezu, sve bi mu bilo jasnije.
3 0
edo79
Gdje su sad dežurni kritičari sto su pisali da namjerno simulira povredu i da ce igrati prvu utakmicu za Šefild,poslije reprezentacije..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi