Petev dobio najgore moguće vijesti pred okršaje protiv Crne Gore i Rumunije
Foto: NSBiH

Ostali smo bez važnog igrača

Petev dobio najgore moguće vijesti pred okršaje protiv Crne Gore i Rumunije

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se jučer u Zenici pred odlučujuće dvije utakmice Lige nacija.

Izabranici Ivayla Peteva će već u petak na Bilinom polju dočekati selekciju Crne Gore i u slučaju pobjede u ovom susretu jasno je da će naša reprezentacija osigurati prvo mjesto u ovoj grupi.

Prva pozicija donosi nam plasman u baraž za Evropsko prvenstvo, ali i plasman u Grupu A ovog takmičenja u njegovom narednom izdanju.

Nakon utakmice protiv Crne Gore naši reprezentativci neće imati mnogo vremena za odmor jer samo tri dana kasnije gostujemo u Bukureštu gdje ćemo se sastati s reprezentacijom Rumunije.

Bh. reprezentativci okupili su se jučer u Trening centru u Zenici gdje su odradili i prvi trening, a nažalost ni ovo okupljanje nije moglo bez problema za našeg selektora.

Petev je već naknadno uputio dva poziva nakon što je potvrđeno da Luka Menalo neće igrati zbog povrede, a "otpali" su još Jusuf Gazibegović i Rade Krunić koji su također van stroja.

Oglasi

Međutim, najveći udarac za Peteva stigao je iz Engleske jer je jasno da protiv Crne Gore i Rumunije selektor naše reprezentacije neće moći računati ni na Anela Ahmedhodžića što će sigurno biti veliki problem.

Ahmedhodžić je ovog ljeta prešao u Sheffield United i na početku sezone igra u odličnoj formi u engleskom klubu, ali zbog povrede neće moći nastupati u preostale dvije utakmice Lige nacija.

Naš štoper povredu butnog mišića vuče još od meča protiv Blackburna i očekuju ga tri do četiri sedmice pauze, te je jasno da će Petev morati pronaći neko drugo rješenje u odbrani umjesto Ahmedhodžića.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

To je sigurno ogroman udarac za naš tim s obzirom da je Ahmedhodžić standardan u klubu i u odličnoj formi, te je Petev sigurno planirao da ovaj štoper igra obje utakmice.

Petev je već uputio dva naknadna poziva jer je pozvao Kenana Kodru i Darija Šarića, te će biti zanimljivo da li će uputiti još neki poziv prije utakmice protiv Crne Gore nakon novih neočekivanih otkaza.

Top Komentari

denimen9
Anel glumi velikog igrača, a igra drugu ligu ccc.
3 18
MojneTo
Ko god ne igra svaka mu cast Za ovu Vicinu prciju je grijeh igrat
10 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi