Iznenađeni Anel Ahmedhodžić zbog izjave izazvao veliku pažnju Šveđana

Igra odlično u dresu Malmea

Iznenađeni Anel Ahmedhodžić zbog izjave izazvao veliku pažnju Šveđana

Admin Čaušević

Anel Ahmedhodžić je u oktobru debitovao za reprezentaciju BiH i pokazao se da će u budućnosti biti veliko pojačanje za Zmajeve. 

Ahmedhodžić igra odlično u dresu Malmea, a u nedjelju je njegov tim dobio veliki derbi protiv Gotheborga s 3:1.

Prije te utakmice mladi bh. štoper je kazao kako misli da napadač Goteborga Pontus Wernbloom ne treba igrati napadača.

"Wernbloom puno priča, igra prgavo. Njegova najbolja pozicija nije napadač", kazao je Ahmedhodžić i izazvao veliku pažnju švedskih medija.

Uslijedio je i odgovor Wernblooma koji je bio strijelac jedinog gola za Goteborg.

"Ne znam zašto je to rekao. Očigledni nije nešto dobro za mene. Ne trebam trošiti energiju na to ko šta govori o meni. To mi se već desilo u karijeri", kazao je Wernbloom.

Ahmedhodžić je bio iznenađen što je Wernbloomova karijera otišla u smjeru sa defanzivnog veznog ka napadaču.

"Da, tu je u pravu. To je čudno i mogu se složiti s tim. Kada sam se vratio potreba za napadačima bila je drugačija nego za veznjacima", kazao je 34-godišnji Šveđanin koji je u karijeri još igrao za CSKA, AZ Alkmaar i PAOK.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi