Tajanstven odgovor Ahmedhodžića na pitanje pravi li veliki transfer ovog ljeta

Želi ga Atalanta

Tajanstven odgovor Ahmedhodžića na pitanje pravi li veliki transfer ovog ljeta

E. Škorić

Bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić ne želi otkriti odlazi li Malmea na kraju sezone.

Ovog ljeta bi Ahmedhodžić trebao da napusti Švedsku, a tamošnji mediji tvrde da je Atalanta njegov naredni klub. No, nakon utakmice protiv Orebra u ponedjeljak, bh. defanzivac je upitan da li će zaista otići.

"Vidjet ćemo", kratko je rekao Ahmedhožić, koji je odbio da potvrdi da napušta Malmo, ali nije želio niti demantovati takve navode.

Novinare je takođe zanimao njegov komentar na samu utakmicu i 2:1 pobjedu. Zanimljivo, vodeći gol postigao je novopečeni reprezentativac BiH Adi Nalić.

"Trudimo se, dajemo sve od sebe, ali to ponekad ne ide baš najbolje. No, najvažnije je da se pobjeđuje. Kada dobijate utakmice u kojima ne briljirate, to znači da ste baš dobri", dodao je Ahmehdožić, kojeg očekuje sada reprezentativno okupljanje i prijateljske utakmice protiv Crne Gore i Danske.

Ono što njega lično nervira jeste činjenica da Malmo teško uspijeva sačuvati mrežu.

Oglasi

"Voljeli bismo da primamo što manje golova, ali nažalost, često pobjeđujemo i kada primimo gol. Ipak, dok pobjeđujemo, to je manje važno", dodao je.

Ahmedhodžić transferom postavlja rekord Švedske, ali i Bosne i Hercegovine

Anel Ahmedhodžić će na ljeto sigurno promijeniti sredinu nakon što je prošle godine izabran za najboljeg defanzivca švedskog prvenstva.

Ahmedhodžić je bio sjajan u dresu Malmea kada je osvojena titula prvaka, a odlično igra i ove sezone sa 12 nastupa i jednim postignutim golom.

Talentovani defanzivac će kako stvari stoje put Apenina gdje će potpisati za Atalantu. Nove detalje o transferu objavila je Gazzetta dello Sport.

Ugledni list iz Milana navodi da su pregovori između dva kluba u završnoj fazi te da će visina transfera iznositi skoro devet miliona eura, odnosno 91 milion švedskih kruna, odnosno 8.91 miliona eura.

Oglasi

Odlazak u Atalantu bi bio puni pogodak jer klub iz Bergama radi odlično s mladim fudbalerima, a sljedeće sezone će igrati i Ligu prvaka što je cilj svakog fudbalera.

U tom slučaju Ahemahodžić bi postao najskuplje plaćeni igrač koji je prodat iz Allsvenskan lige te bi nadmašio Zlatana Ibrahimovića koji već dvije decenije drži rekord s iznosom od 8.1 miliona eura.

Osim toga 22-godišnji štoper bi postao i najskuplji bh. defanzivac ikada. Pprema nezvaničnim informacijama trojica bh. defanzivaca koji su do sada realizovali najveće transfere su bili Emir Spahić, Ognjen Vranješ i Ervin Zukanović.

Spahića je prije 15 godina Lokomotiv iz Moskve platio tri miliona eura, a približno iste iznose za dovođenje Zukanovića i Vranješa su izdvojili Roma, odnosno Anderlecht.

Inače, Ahmedhodžić je ranije govorio da uopšte ne bi imao problema s prilagođavanjem na novu sredinu sve dok je uz njega konzola Play Stationa.

"Mnogo je onih koji odu u inostranstvo i ne snađu se psihički. Mentalna snaga je najvažnija. Mnogo je onih kojim nedostaje dom poslije odlaska, ali ja ne marim previše. Mogu se snaći bilo gdje dok imam svoj PlayStation".

Prije nekoliko sedmica je izjavio da bi volio iz Švedske da ode kao najskuplji igrač lige, a čini se da mu je ta želja blizu ostvarenja.

"Volio bih biti najskuplji igrač Allsvenskana. To bi bilo sjajno. Bio bih veoma posan na sebe i na ono što sam uspio", rekao je Ahmehodžić za švedske medije.

Top Komentari

Fareus1921
sportsport. ba vam predstavlja po 150.-put transfer Ahmedhodžića u Atalantu
11 2
Krosteutegurovic
Iskreno želim da uspije samo mislim da je Atalanta (ako bude koliko pišete) prevelik zalogaj, ipak je velika razlika u kvalitetu lige i teško da će se tu naigrati. Uglavnom nek mu je sretno pa kako god.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti