U odbrani odličan, u napadu još bolji: Sjajni Ahmedhodžić "zaledio" Kompanyja u derbiju

Odličan meč Championshipa

U odbrani odličan, u napadu još bolji: Sjajni Ahmedhodžić "zaledio" Kompanyja u derbiju

A. Čaušević

Derbi Championshipa igrali su Shfeffield United i Burnley, a pobjedu je odnio domaćin rezultatom 5:2 uz još jedno sjajno izdanje Anela Ahmedhodžića koji je postigao gol te upisao asistenciju.

Ahmedhodžić je tokom omladinskih dana igrao u Engleskoj, a povratak ovog ljeta na Ostrvo se pokazao kao puni pogodak jer bh. reprezentativac igra fenomenalno.

U susretu protiv Burnleya bio je na nivou u odbrani, ali u fazi napada još bolji što svakako zvuči neobično s obzirom da se radi o štoperu.

Poslije prvog poluvremena gosti su imali prednost. Benson je postigao golove u 17. i 45. minuti, a u međuvremenu je Nndiaye donio remi domaćinu golom iz 30. minute.

Domaćin fenonemalno otvara drugi dio meča. Na asistenciju Ahmedhodžića stvari je na početak vratio McBurnie. Taj gol je bio nagovještaj sjajnog poluvremena Sheffielda.

Preokret je kompletiran u razmaku od 70. do 80. minute. Robinson je zabio za vodstvo, da bi Ahmedhodžić poslije jedne gužve postigao gol za 4:2.

Oglasi

Bh. defanzivac se odlično snašao, nekako je iščeprkao loptu te svojim četvrtim golom u sezoni "zaledio" Kompanyja koji sjedi na klupi Burnleya.

Sheffield United je sve dileme oko pobjednika riješio u 88. minuti. Poslije ubačaja iz kornera glavom je pogdio Harwood-Bellis.

Ahmedhodžić je posljednji meč preskočio zbog suspenzije, a povrataku na teren je odigrao sjajan meč te pokazo da mu ostrvski fudbal itekako leži.

Popularne Oštrice su 23-godišnjaka u ljetnoj transfer pijaci platili 4.5 miliona eura i može se reći da je njegovo dovođenje gledajući uloženo i dobijeno bilo puni pogodak. 

Inače, nakon ovog kola Burnley je ostao vodeći tim sa 38 bodova, ali sada Sheffield na drugom mjestu kasni tri boda uz susret manje.

Top Komentari

leader_of_wolves
Ko je gledao utakmicu zna o kakvom se igraču radi, pored gola i asistencije mogao je jos u par navrata zatresti mrezu, prvo je glavom zatresao prečku pa je onda robinson pogodio, pa je nakon toga imao jos jednu izglednu sansu kad je golman vrhovima prstiju skrenuo opet u korner ... Sve u svemu igračina !
9 0
user1596891057
Igra momak pravo dobro,samo tako nastavi
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi