Ahmedhodžić pokazao šta misli o utakmici s Rusijom, Ukrajinci se obraćaju i Džeki
Foto: T. Hebib

Tu je i komentar Malinovskog

Ahmedhodžić pokazao šta misli o utakmici s Rusijom, Ukrajinci se obraćaju i Džeki

E. Ganibegović

Kao bomba danas je Bosnom i Hercegovinom, ali i Evropom odjeknula vijest da će naša fudbalska reprezentacija igrati prijateljsku utakmicu s Rusijom, odnosno da je N/FSBiH prihvatio tu ponudu.

Ako se odigra, bit će to prva utakmica Rusije protiv jedne evropske reprezentacije nakon početka rata u Ukrajini, a osim nas u istom terminu igrat će i protiv Kirgistana i Irana. 

Velika većina navijača i javnosti osuđuje ovu odluku N/FSBiH, a zahvalnost na tome izrazili su i Ukrajinci. 

"Naša poruka bosanskim fanovima!

Hvala vam što podržavate Ukrajinu. Mi zaista cijenimo vaš stav prema N/FSBiH koji je napravio sramotnu odluku da igra "prijateljsku" utakmicu protiv Rusije.

Pa, mi vas molimo da napravite pritisak na vašu Federaciju. Pišite svojim reprezentativcima da odbiju igrati protiv Rusije. Zaustavimo ovaj sramotan sparing zauvijek. Poštovanje", napisali su iz tamošnje Tribune.

Oglasi

Tu objavu lajkovao je i jedan od stubova naše reprezentacije, Anel Ahmedhodžić, te tako pokazao šta misli o sramotnoj odluci N/FSBiH.

Opis nije dostupan.

Također, uputili su i jasnu poruku kapitenu Edinu Džeki.

"Edine, da li ćeš zaista ići igrati protiv nacionalnog tima zemlje koja je napravila invaziju na domovinu tvog uzora (Andriy Schevchenko, op. a) i ubija njene građane", pitaju se iz Tribune.

Reprezentativac Ukrajine i član Atalante, Ruslan Malinovski, također je komentarisao odluku N/FSBiH.

"Sport izvan politike. Sigurno", napisao je na Twitteru.

Top Komentari

kontrasvih
Colpa SMECEEEE
8 0
edo79
Tako je zmaju, svako dobro.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi