Anel Ahmedhodžić pravi novi iskorak u karijeri
Foto - EPA

Uskoro u novom klubu

Anel Ahmedhodžić pravi novi iskorak u karijeri

M. Šljivak

Anel Ahmedhodžić ovog ljeta će promijeniti klub.

Nakon polusezone u Bordeauxu, 23-godišnji fudbaler sada ide po novi iskorak u karijeri jer nema namjeru ostati u klubu i igrati Ligue 2.

On će se priključiti treninzima švedskog Malmea, čiji je još uvijek član, ali menadžer Marcus Rosenberg uveliko radi na transferu.

"Iako je Bordeaux ispao iz lige, Anel je odigrao dosta dobrih utakmica. Mnogi klubovi su ga primijetili. Bordeaux je ispao i to znači da Anel ide dalje", rekao je Rosenberg za švedski Expressen i dodao je:

"Ima ponude iz najvećih evropskih liga. Sada je interes još i veći nego što je bio tokom zime. Još uvijek je pod ugovorom s Malmeom, ali svi se slažemo da je bi trebalo da ga prodaju. Nadali smo se da će ostati u Bordeauxu, ali u ovom slučaju je to nemoguće. Previše je dobar da bi igrao Ligue 2", istakao je nekad poznati fudbaler, a danas agent bh. fudbalera.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, Ahmedhodžić se ranije povezivao s Atalantom, Lazijom i Napolijem, ali na kraju je završio u Bordeauxu.

Za čuveni francuski klub odigrao je ukupno 15 utakmica, ali se ovaj tim nije uspio spasiti ispadanja u niži rang takmičenja.

Top Komentari

Bazarich
On kako je doso u Bordo primili 50 golova za polusezonu
0 7
makelele
U Dinamo Zagreb je trebao odmah otic, kakav Bordo kakvi bakraci
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi