Kakav debi, takav i kraj: Ostvarila se najgora noćna mora za Anela Ahmedhodžića!

Bordeaux korak do druge lige

Kakav debi, takav i kraj: Ostvarila se najgora noćna mora za Anela Ahmedhodžića!

E. Ganibegović

Posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka reprezenativac Bosne i Hercegovine Anel Ahmedhodžić stigao je iz Malmoa na posudbu u Bordeaux. 

Lični cilj, da što više igra i razvija se, definitivno je ostvario, ali cilj ekipe nikako nije - Bordeaux je još samo pola koraka do druge lige. 

Naime, Bordeaux je danas u 36. kolu francuske lige s 4:1 poražen od Angersa i tako je zapečatio svoju sudbinu i mora se desiti čudo da ostanu u ligi. 

Cho je doveo Angers u vodstvo u petoj minuti, a vodstvo je duplirao Mendy u 36. 

Mara ulazi u igru u 58. minuti i samo dvije minute kasnije pogađa za 2:1 i daje kakvu takvu nadu Bordeauxu, no Bahoken samo tri minute kasnije postiže gol za 3:1.

Konačnih 4:1 u 90. minuti postavlja Pereira Lage. 

Oglasi

Ahmedhodžić je odigrao svih 90 minuta i dobio žuti karton, a sezonu u Bordeauxu završava kako ju je i započeo - užasno. Podsjetimo, na debiju je Reims razbio njegov tim s 5:0.

Naš mladi defanzivac je za Bordeaux odigrao ukupno 13 utakmica i upisao jednu asistenciju, te je bio rijetka svijetla tačka ovog tima.

Nakon današnje utakmice, Bordeauc je posljednji, 20., s 27 poena, a St. Etienne je s utakmicom manje i 31 bodom na 18. mjestu koje garantuje doigravanje i teško je očekivati da će Anel i ekipa do kraja stići do tog mjesta, jer na 17. definitivno ne mogu. 

Najkraće rečeno - ako St. Etienne pobijedi ijednu utakmicu do kraja, za Anela i društvo je kraj. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 36. kolo: 

Angers - Bordeaux 4:1 

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...ovaj otkad je dosao primili su 50 golova.
2 6
saju701
Nije momak kriv sto ima menadzera sto se uci na njemu cuj Rosenberg od svih njega nasao.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi