Anel Dedić prvo pojačanje NK Vitez

Bivši veznjak Čelika

Anel Dedić prvo pojačanje NK Vitez

D. Kurbegović

Nogometaši Viteza od prošlog petka nalaze se u pogonu, a novi šef struke Boris Pavić nametnuo je žestok ritam rada. Vitežane je u ljetnoj pauzi već napustilo nekoliko nogometaša, ali klub vrijedno radi na pronalaženju novih rješenja i angažovanju igrača, koji će za klub biti pojačanja.

Igrač koji će sigurno biti najveće pojačanje za ekipu Viteza, jeste 25-godišnji Anel Dedić. Ovaj veznjak, koji je protekle dvije sezone s velikim uspjehom nosio dres zeničkog Čelika, novi je igrač Viteza, iako je imao ponude Mladosti iz Sarajeva. Ovu vijest ovaj Zeničanin potvrdio je i za SportSport.ba.

"Istina je da sam novi igrač Viteza, dogovorili smo saradnju na godinu dana i zadovoljan sam što sam ponovo u klubu u kojem sam doživio dosta lijepih trenutaka. Poznajem rukovodstvo kluba, trenera i saigraće, tako da mi neće biti teško da se naviknem na klub i metode rada novog trenera. Moram ovom prilikom istaći da je Vitez bio najbrži i najkonkretniji, bili smo dugo u kontaktu i na obostrano zadovoljstvo dogovorili smo saradnju. Žao mi je mog Čelika, klub je u skoro bezizlaznoj situaciji, budućnost je veoma upitna i velika je šteta što se prošlogodišnja ekipa raspala, ali ni to nije problem, koliko buduće funkcionisanje kluba, koji je sigurno jedan od najvećih u našoj državi", kazao je Dedić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Anel Dedić igra na svim pozicijama u veznom redu, a u dresu Viteza je proveo četiri sezone, gdje je klub zahvaljujući njegovim golovima i asistencijama iz trećeg ranga dospio do Premijer lige. Posljednje dvije sezone Dedić je s velikim uspjehom nosio crno-crveni dres, a prošle je sezone u dresu Čelika nastupio 24 puta, uz učinak od šest golova.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi